Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo vond Veldense vrouw haar trouwring terug na 40 jaar

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 9:55

De Veldense Gonny Peters verloor ruim veertig jaar geleden haar trouwring.

Ondanks dat ze de hoop al heel lang had opgegeven, kwam er onlangs toch hulp uit een onverwachte hoek. Dit meldt Omroep Venlo.

Helpen
Vrijwilligersgroep Gevonden-Verloren kreeg lucht van de Veldense trouwring en benaderde Peters om haar te helpen.

Gezwollen vinger
Peters was haar ring ruim 40 jaar geleden verloren toen ze de was ging afhalen. Ze werd in haar vinger gestoken door een bij. Doordat haar vinger ging zwellen, deed ze de ring af en stopte deze in haar broekzak. Niet veel later ontdekte Peters dat haar trouwring was verdwenen. Na dagen zoeken gaf de Venlose uiteindelijk de zoektocht op. Vrijwilliger Joost Pingen ging zaterdagochtend naar de woning van Peters en ging daar met een metaaldetector aan de gang.

Gouden trouwring
"Na drie kwartier en behoorlijk wat signalen kreeg ik een zacht signaal binnen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Het was de gouden trouwring", vertelt Pingen aan de lokale omroep. Peters kon dit haast niet geloven.

Euforisch gevoel
"Met vier man met tranen in onze ogen in de keuken", zegt Pingen. "Daarna een heerlijke kop koffie gedronken en met een euforisch gevoel. Niets mooiers om mensen gelukkig te maken!"

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen