Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zo snel mogelijk nieuw bestuur voor Landgraaf'

Geplaatst opzaterdag 21 januari 2017 - 13:18

Landgraaf moet zo snel mogelijk een nieuw gemeentebestuur krijgen. Dat zegt de grootste partij Gezamenlijke BurgerBelangen Landgraaf (GBBL).

Die partij zat de afgelopen periode in de oppositie en is nu aan zet om een nieuwe coalitie te vormen.

Herindeling
Het ligt voor de hand dat
GGBL kiest voor een coalitie met het CDA. Samen zijn ze goed voor een meerderheid. Beide partijen zijn tegen gemeentelijke herindeling van Landgraaf met Heerlen.

De fusieplannen waren aanleiding voor het klappen van de coalitie vrijdagavond. Coalitiepartij CDA stemde maandagavond tegen de fusie, waardoor er geen meerderheid was.

Drama's
"We moeten zo snel mogelijk een nieuwe ploeg formeren", zegt Andy Dritty van GBBL. "Het is belangrijk dat verschillende zaken in Landgraaf gewoon door kunnen gaan." Volgens Dritty is er op dit moment sprake van hoogoplopende emoties. "Dit zijn persoonlijke drama's voor mensen. De wethouders die nu moeten vertrekken hebben zich afgelopen tijd keihard ingezet voor de gemeente."

Regie
GBBL
wil zelf de regie in handen houden bij de herindeling. CDA-gedeputeerde Ger Koopmans kondigde afgelopen week aan vanuit de provincie de regie over te willen nemen. Koopmans wil een fusie van Heerlen, Landgraaf en nog een paar Parkstadgemeenten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ger Koopmans bezorgd over crisis in Landgraaf
250 mensen protesteren tegen fusie Heerlen en Landgraaf
Koopmans voert druk op om voor herindeling te stemmen
'Gedeputeerde verdraait feiten over herindeling'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen