Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo houd je inbrekers buiten de deur tijdens je vakantie

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 7:20

De zomervakantie is begonnen in Limburg. Voor veel mensen betekent dit koffers pakken en lekker op vakantie, maar hierdoor breekt ook meteen de periode aan waarin veel inbrekers toeslaan.

"Inbrekers slaan vooral tijdens de zomervakantie en rond de kerstdagen toe. In de zomer zijn mensen vaak lang van huis, in de winter is het lang donker. Het mooiste is als vrienden een paar weken op het huis van de vakantiegangers kunnen passen, of als er iemand langskomt voor de tuin, planten en de post", vertelt woordvoerder Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis.

Goede sloten houden inbrekers buiten
Er zijn meer dingen die je kunt doen om inbrekers buiten de deur te houden. "Inbrekers hebben een hekel aan goede buitenverlichting, stevig hang- en sluitwerk en degelijke ramen en deuren. Als een inbreker niet snel en makkelijk naar binnen kan, wordt het hem al snel te heet onder de voeten. De kans dat hij het dan opgeeft is groot", legt André De la Porte uit.

Veiligheidsslot
Ook is het handig om de buitendeuren van het huis te beveiligen met een veiligheidsslot in combinatie met een veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag. "Een bijzetslot op kniehoogte houdt een inbreker langer buiten, net als een inbraakstrip op de naad tussen de deur en het kozijn. Op deuren en ramen kunnen er ook dievenklauwen geplaatst worden met afsluitbare raamboompjes."

Ladders en kliko's
Daarnaast zijn er volgens de woordvoerder nog een aantal simpele dingen die je kunt doen om dieven buiten de deur te houden. "Zet ladders en kliko’s weg. Inbrekers gebruiken die om snel over een schutting of op het balkon te klimmen. Door een raam of deur in de slaapkamer zijn ze dan vaak snel binnen. Ook is het niet handig om sleutels onder de deurmat of bloempot of andere 'geheime plekken' te bewaren. De kans is groot dat een inbreker daar als eerste kijkt."

Hoe leuk het ook is om vakantiefoto's te delen op social media, volgens André De la Porte is dit niet aan te raden. "Inbrekers lezen ook berichten op Facebook en andere social media. Zet daar dus geen vrolijk berichtje dat je de komende weken fijn met vakantie bent."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen