Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo druk is het voor bezorgdiensten tijdens Black Friday

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 6:00

Door Black Friday is het topdrukte bij PostNL in Born. "Op een normale dag hebben wij 27.000 à 28.000 pakketten", zegt procesmanager Ger Theunissen van PostNL. "Donderdag, de dag voor Black Friday, verwerken we zo'n 42.500 pakketten."

Hoeveel pakketjes er uiteindelijk rondom Black Friday worden verwerkt, is nog niet bekend. Black Friday is een Amerikaanse traditie, die inmiddels al een aantal jaren ook in Nederland populair is.

Verdubbeling
"Het is een behoorlijke toename van pakketten, ongeveer 46 procent. Wij verwachten dat het nog drukker gaat worden de komende tijd", aldus Theunissen.

Video: L1

1,6 miljoen pakketjes
Volgens Theunissen verwerkt PostNL landelijk op een normale dag ongeveer 800.000 pakketjes. Voor de feestdagen verwacht Theunissen extreme drukke dagen met 1,6 miljoen pakketjes of meer: een verdubbeling in het aantal pakketten dus. Pakketbezorger Gerrit Olijve noemt het tropendagen. "Zeker ook met die Black Friday erbij en Sinterklaas en de Kerstdagen voor de hand."

Spreiding
Om de drukte zo goed mogelijk aan te kunnen zoekt PostNL al in het begin van het jaar nieuwe medewerkers om uit te helpen tijdens de feestdagen. Daarnaast wil de bezorgingsdienst de spreiding aanpakken. "Wij hebben dit jaar campagne gevoerd in samenwerking met de webwinkels en de e-commerce", zegt Theunissen. "Wij proberen klanten te overtuigen om pakketjes zo vroeg mogelijk te bestellen zodat wij een betere spreiding krijgen van het aantal pakketten per dag. We zien nu al dat het relatief vroeg is begonnen met de drukte."

Het wordt spannend of PostNL de meeste pakketten op tijd kan rondbrengen. "Wij doen er alles aan om op tijd te bezorgen. Dit jaar hebben we wel het nadeel dat Black Friday heel dicht op Sinterklaas zit, dus dat is voor ons wel een extra uitdaging die er bij komt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen