Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo druk is het voor bezorgdiensten tijdens Black Friday

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 6:00

Door Black Friday is het topdrukte bij PostNL in Born. "Op een normale dag hebben wij 27.000 à 28.000 pakketten", zegt procesmanager Ger Theunissen van PostNL. "Donderdag, de dag voor Black Friday, verwerken we zo'n 42.500 pakketten."

Hoeveel pakketjes er uiteindelijk rondom Black Friday worden verwerkt, is nog niet bekend. Black Friday is een Amerikaanse traditie, die inmiddels al een aantal jaren ook in Nederland populair is.

Verdubbeling
"Het is een behoorlijke toename van pakketten, ongeveer 46 procent. Wij verwachten dat het nog drukker gaat worden de komende tijd", aldus Theunissen.

Video: L1

1,6 miljoen pakketjes
Volgens Theunissen verwerkt PostNL landelijk op een normale dag ongeveer 800.000 pakketjes. Voor de feestdagen verwacht Theunissen extreme drukke dagen met 1,6 miljoen pakketjes of meer: een verdubbeling in het aantal pakketten dus. Pakketbezorger Gerrit Olijve noemt het tropendagen. "Zeker ook met die Black Friday erbij en Sinterklaas en de Kerstdagen voor de hand."

Spreiding
Om de drukte zo goed mogelijk aan te kunnen zoekt PostNL al in het begin van het jaar nieuwe medewerkers om uit te helpen tijdens de feestdagen. Daarnaast wil de bezorgingsdienst de spreiding aanpakken. "Wij hebben dit jaar campagne gevoerd in samenwerking met de webwinkels en de e-commerce", zegt Theunissen. "Wij proberen klanten te overtuigen om pakketjes zo vroeg mogelijk te bestellen zodat wij een betere spreiding krijgen van het aantal pakketten per dag. We zien nu al dat het relatief vroeg is begonnen met de drukte."

Het wordt spannend of PostNL de meeste pakketten op tijd kan rondbrengen. "Wij doen er alles aan om op tijd te bezorgen. Dit jaar hebben we wel het nadeel dat Black Friday heel dicht op Sinterklaas zit, dus dat is voor ons wel een extra uitdaging die er bij komt."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen