Overslaan en naar de inhoud gaan

ZLSM kort winterstop flink in

Geplaatst opmaandag 9 maart 2015 - 7:26

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij hervat de dienstregeling vroeger dan voorgaande jaren.

De stoomtreinmaatschappij is dit jaar al begonnen met de voorjaarsdienstregeling. Tot 1 mei rijdt de ZLSM met de railbus uit de jaren vijftig. Daarna worden ook weer stoomtreinen ingezet op het voormalige Miljoenenlijntje.

Vroeger
Normaal hervat de ZLSM de dienstregeling met de railbus pas in april. "Je ziet echter dat toeristen steeds vroeger naar Zuid-Limburg komen", zegt voorzitter Michel Schellekens. "We spelen daar op in door de winterstop fors in te korten en nu al te gaan rijden met onze railbus."

Combitickets
De samenwerking met Veolia is door de ZLSM geïntensiveerd. De twee bedrijven introduceren combitickets waarmee reizigers van de railbus kunnen overstappen op de bussen en treinen van Veolia. Op die manier worden ook attracties als het klooster in Wittem en de wandelgebieden rond Eys bereikbaar voor ZLSM-passagiers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ontsporing ZLSM: Rotterdamse stoomloc in Heuvelland
'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Habets vertrekt als directeur stoomtreinmaatschappij
ZLSM wil erkenning als museum
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen