Overslaan en naar de inhoud gaan

ZLSM kort winterstop flink in

Geplaatst opmaandag 9 maart 2015 - 7:26

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij hervat de dienstregeling vroeger dan voorgaande jaren.

De stoomtreinmaatschappij is dit jaar al begonnen met de voorjaarsdienstregeling. Tot 1 mei rijdt de ZLSM met de railbus uit de jaren vijftig. Daarna worden ook weer stoomtreinen ingezet op het voormalige Miljoenenlijntje.

Vroeger
Normaal hervat de ZLSM de dienstregeling met de railbus pas in april. "Je ziet echter dat toeristen steeds vroeger naar Zuid-Limburg komen", zegt voorzitter Michel Schellekens. "We spelen daar op in door de winterstop fors in te korten en nu al te gaan rijden met onze railbus."

Combitickets
De samenwerking met Veolia is door de ZLSM geïntensiveerd. De twee bedrijven introduceren combitickets waarmee reizigers van de railbus kunnen overstappen op de bussen en treinen van Veolia. Op die manier worden ook attracties als het klooster in Wittem en de wandelgebieden rond Eys bereikbaar voor ZLSM-passagiers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ontsporing ZLSM: Rotterdamse stoomloc in Heuvelland
'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Habets vertrekt als directeur stoomtreinmaatschappij
ZLSM wil erkenning als museum
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen