Overslaan en naar de inhoud gaan

ZLSM droomt groot na nieuwe stijging aantal ritten

Geplaatst opmaandag 7 januari 2019 - 6:00

Voor de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij is 2018 een goed jaar geweest. Volgens de eerste cijfers zijn er afgelopen jaar meer ritten gemaakt dan in 2017. Toen bleef het aantal ritten steken op 42.000.

Dat laat voorzitter Michel Schellekens weten aan L1.

Rotterdamse vervanger
De warme zomer hield de bezoekers niet weg uit de stoomtrein en ook de geplande kerstritten konden gewoon doorgaan, ondanks dat de ZLSM kreeg te maken met een ontspoorde locomotief. Een locomotief uit Rotterdam die toevallig al in Simpelveld stond, kon ingezet worden in de laatste week van het jaar.

Einde winterseizoen
Die locomotief ging zondag terug naar Rotterdam en daarmee eindigde ook het winterseizoen van de ZLSM officieel. Rond Pasen gaat de stoomtrein weer rijden. Schellekens gaat ervan uit dat de ontspoorde en beschadigde locomotief dan ook weer inzetbaar is.

Groeiende belangstelling
Schellekens zag opnieuw groeiende belangstelling voor ritten met de stoomtrein en constateert ook dat de bezoekers meer verspreid over het jaar komen. "Van oudsher hadden wij een piek met de bouwvakvakantie. Die is er nog, maar korter. Nu zien we ook meer mensen in het voor- en najaar komen en ook tijdens de kersperiode is de belangstelling groot." Dat betekent ook dat de ZLSM, die draait op vrijwilligers, voor het vijfde jaar achter elkaar zwarte cijfers draait.

De ZLSM -voorzitter hoopt dat een tweede locomotief, die momenteel helemaal wordt opgeknapt door de jonge vrijwilligers, dit jaar al ingezet kan worden. Dat betekent dat er twee treinen zijn en er dus ook meer ritten gemaakt kunnen worden.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen