Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

ZLSM droomt groot na nieuwe stijging aantal ritten

Geplaatst opmaandag 7 januari 2019 - 6:00

Voor de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij is 2018 een goed jaar geweest. Volgens de eerste cijfers zijn er afgelopen jaar meer ritten gemaakt dan in 2017. Toen bleef het aantal ritten steken op 42.000.

Dat laat voorzitter Michel Schellekens weten aan L1.

Rotterdamse vervanger
De warme zomer hield de bezoekers niet weg uit de stoomtrein en ook de geplande kerstritten konden gewoon doorgaan, ondanks dat de ZLSM kreeg te maken met een ontspoorde locomotief. Een locomotief uit Rotterdam die toevallig al in Simpelveld stond, kon ingezet worden in de laatste week van het jaar.

Einde winterseizoen
Die locomotief ging zondag terug naar Rotterdam en daarmee eindigde ook het winterseizoen van de ZLSM officieel. Rond Pasen gaat de stoomtrein weer rijden. Schellekens gaat ervan uit dat de ontspoorde en beschadigde locomotief dan ook weer inzetbaar is.

Groeiende belangstelling
Schellekens zag opnieuw groeiende belangstelling voor ritten met de stoomtrein en constateert ook dat de bezoekers meer verspreid over het jaar komen. "Van oudsher hadden wij een piek met de bouwvakvakantie. Die is er nog, maar korter. Nu zien we ook meer mensen in het voor- en najaar komen en ook tijdens de kersperiode is de belangstelling groot." Dat betekent ook dat de ZLSM, die draait op vrijwilligers, voor het vijfde jaar achter elkaar zwarte cijfers draait.

De ZLSM -voorzitter hoopt dat een tweede locomotief, die momenteel helemaal wordt opgeknapt door de jonge vrijwilligers, dit jaar al ingezet kan worden. Dat betekent dat er twee treinen zijn en er dus ook meer ritten gemaakt kunnen worden.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen