Schutterswei OLS 2018 stock schutterij OLS

Ook ZLF 2021 weer afgelast

Het Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF) in Schimmert is voor het tweede jaar op rij afgeschoten. Ook dit jaar gooit de coronacrisis roet in het eten.

Europees Schutterstreffen 2018
Kogel door de kerk: ook schuttersfeest ZLF naar 2021

Nadat vanwege de coronacrisis al het OLS werd afgeschoten, is nu ook het Zuid-Limburgs Federatiefeest in Schimmert van de baan.

Archiefbeeld OLS 2018
'Sjutdown' voor schutterswereld door coronavirus

De verscherpte coronamaatregelen van de overheid zorgen voor een valse seizoenstart binnen het schutterswezen.

Video: Schutterijen trotseren warmte op ZLF

56 schutterijen namen zondagmiddag deel aan het Zuid-Limburgse Federatiefeest (ZLF) in Nieuwstadt. Het schuttersfeest beleefde een warme editie met bijna dertig graden op de thermometer.

Gestolen reclamebanier schuttersfeest weer terecht

De gestolen reclamebanner voor het Zuid-Limburgs Federatiefeest volgend jaar in Nieuwstadt is weer terecht.

Gestolen schuttersreclame geen grap, ZLF doet aangifte

Eerst dacht de organisatie van het ZLF-schuttersfeest nog dat het een geintje was, maar een reclamebanner voor het evenement in Nieuwstadt blijkt toch echt gestolen te zijn.

Schutterij Sint Joseph wint Zuid-Limburgs Federatiefeest

Schutterij Sint Joseph uit Buchten heeft zondag in Voerendaal het Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF) gewonnen.

Video: Drukte op Zuid-Limburgs Federatiefeest in Voerendaal

Meer dan 50 schutterijen doen mee aan het Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF).

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten