Overslaan en naar de inhoud gaan

Zitting Thijs H. maandag gewoon met publiek

Geplaatst opzondag 15 maart 2020 - 21:50

De strafzitting bij de rechtbank in Maastricht in de zaak tegen drievoudig moordverdachte Thijs H. gaat maandag gewoon door. Met publiek.

Dat heeft een woordvoerster van de Rechtbank Limburg zondag laten weten. Advocaat Serge Weening liet zondagavond weten dat zijn cliënt Thijs H. maandag niet naar de rechtbank komt.

Pers en publiek apart
De niet-inhoudelijke zaak gaat door volgens de al eerder gemaakte planning, aldus de woordvoerster van de rechtbank. Volgens haar kan publiek beperkt tot de rechtbank worden toegelaten, maar publiek en pers mogen niet in de zittingzaal plaatsnemen.

Beperkende maatregelen
In verband met de coronacrisis zijn er namelijk beperkende maatregelen genomen. In de rechtszaal zelf mogen alleen de verdachte en zijn advocaat, de rechters, de officieren van justitie, de nabestaanden en de parketpolitie plaatsnemen, evenals een cameraman wiens beelden door alle media kunnen worden ingehuurd. De pers kan de zitting vanuit een aparte ruimte achter glas volgen. Er is een extra zittingszaal vrijgemaakt van waaruit het publiek de zaak op beeldschermen kan volgen.

Lees ook: Rechtbanken en gerechtshoven vanaf dinsdag dicht

Geen publiek
Advocaat Serge Weening had de rechtbank gevraagd de pro forma zitting zonder publiek te laten plaatsvinden. In verband met het gevaar op coronabesmetting had hij liever een zitting per video op afstand gezien, liet hij zondag weten. "Ik zou zelf kijken of een andere manier van afhandeling zonder publiek mogelijk is", zei Weening eerder zondag.

Lees ook: Advocaat wil zaak moordverdachte Thijs H. zonder publiek

Thijs H. wordt ervan verdacht in mei 2019 drie mensen te hebben doodgestoken in Den Haag en Heerlen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen