Overslaan en naar de inhoud gaan

Zittesje Vastelaovesleidjes Konkoer uitgesteld om corona

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 8:45

Carnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft vanwege de coronacrisis besloten het 'Zittesje Vastelaovesleidjes Konkoer' (ZVK) niet door te laten gaan. Er wordt daarom ook geen cd uitgebracht met de liedjes. Het ZVK stond gepland voor 28 augustus.

De beslissing om het liedjesfestijn uit te stellen, is 'met pijn in het Vastelaoveshart genomen', laat De Marotte op haar website weten.

Opties
Er wordt nog wel gekeken of het mogelijk is om het ZVK op een ander moment alsnog te organiseren, omdat de tekstdichters en componisten al veel tijd in de carnavalsnummers voor dit jaar hebben gestoken. Of het ZVK daadwerkelijk op een ander moment gehouden kan worden, hangt af van de ontwikkelingen rond het coronavirus en de op dat moment geldende beperkingen.

Daarnaast kijkt de muziekcommissie of de liedjes via een streamingsdienst aangeboden kunnen worden. Ook is het mogelijk dat ze door middel van een videoclip uitgezonden worden op het YouTube-kanaal MarotteTV.

Feesten
De Sjtadsvastelaovesvereiniging gaat er wel vanuit dat Vastelaovend in 2021 door zal gaan. Al wordt er wel verwacht dat het feest anders zal worden dan de carnavalvierders gewend zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen