11-07 ONLINE De stem van Limburg

Op zoek naar de stem van Limburg

Tijdens een workshop bij De Domijnen in Sittard onder leiding van musicalster René van Kooten zijn drie kandidaten geselecteerd die op zondag 12 september meedingen naar 'De stem van Limburg 2021'.

koor, repeteren, buiten, buitenlucht, zingen (stock)
Advies voor zangkoren: repeteren in buitenlucht kan weer

Het was niet helemaal duidelijk afgelopen dagen maar het dringende advies van de Rijksoverheid om voorlopig niet samen te zingen, geldt vanaf zaterdag niet meer voor koorrepetities in de buitenlucht.

Koor demonstreert (27 nov 2020)
Zangkoor houdt demonstratie om wél te mogen zingen

Een opmerkelijke demonstratie vrijdagavond in Beek: de Limburgse Koorschool Cantarella voert actie. En omdat de koorschool een demonstratie heeft georganiseerd mag er wél gezongen worden.

Boete Ruud Bettinger zingen Markt Venlo (11 nov 2020)
Zingen op Markt in Venlo kost man 95 euro

Zingen op de Markt in Venlo is een man woensdag duur komen te staan. Hij kreeg een boete van 95 euro voor het overtreden van de coronaregels.

Fabrizio Kevin Cramer
Fabrizio stopt met optreden: 'Sjiek waor miech dat'

De Maastrichtse zanger Fabrizio stopt met optreden.

Flatbewoners 'slachtoffer' van Braziliaanse schreeuwlelijk

De politie is zaterdag om een wel heel bijzondere reden richting een flat in Sittard gekoerst. Een Braziliaanse dame was daar, tot ergernis van andere flatbewoners, luidkeels aan het zingen.

EO-programma Nederland Zingt voor het eerst in Limburg

Voor het eerst is het EO-programma Nederland Zingt neergestreken in Limburg.

Zingende zoutstrooier scoort duizenden views met livestream

Sommige mensen durven de weg niet meer op als het glad begint te worden, maar voor zoutstrooier Rob Bakkes uit Susteren is het één groot feest.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten