Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zilverzandgroeve Heerlen decor voor Carmina Burana

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 13:51

De zilverzandgroeve van Beaujean in Heerlen is tijdens Cultura Nova het decor voor de Carmina Burana.

De Carmina Burana is een van oorsprong Middeleeuws gedicht dat door de Duitse componist Carl Orff op muziek is gezet.

Muziek en theater
Het muziekstuk
wordt tijdens het theater- en cultuurfestival uitgevoerd door de Philharmonie Zuidnederland en een 90-koppig koor dat wordt gevormd door Opera Zuid en het Sinfonischer Chor Aachen. De muzikanten worden bij de voorstellingen op 25 en 26 augustus bijgestaan door La Fura des Bauls, een theatergezelschap dat al vaker spectaculaire openluchtvoorstellingen verzorgde op Cultura Nova.

Video: La Fura des Baus

IBA
Het decor voor het stuk is uitgekozen omdat de zandgroeven een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van Heerlen. Deze laatste restjes mijnbouw in de stad krijgen in de toekomst een recreatiebestemming. De groeve van Beaujean is een van de IBA-locaties die de regio door bouwkundige projecten weer een boost moeten geven.

Foto: Jolien Linssen
Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen