Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilverzandgroeve Heerlen decor voor Carmina Burana

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 13:51

De zilverzandgroeve van Beaujean in Heerlen is tijdens Cultura Nova het decor voor de Carmina Burana.

De Carmina Burana is een van oorsprong Middeleeuws gedicht dat door de Duitse componist Carl Orff op muziek is gezet.

Muziek en theater
Het muziekstuk
wordt tijdens het theater- en cultuurfestival uitgevoerd door de Philharmonie Zuidnederland en een 90-koppig koor dat wordt gevormd door Opera Zuid en het Sinfonischer Chor Aachen. De muzikanten worden bij de voorstellingen op 25 en 26 augustus bijgestaan door La Fura des Bauls, een theatergezelschap dat al vaker spectaculaire openluchtvoorstellingen verzorgde op Cultura Nova.

Video: La Fura des Baus

IBA
Het decor voor het stuk is uitgekozen omdat de zandgroeven een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van Heerlen. Deze laatste restjes mijnbouw in de stad krijgen in de toekomst een recreatiebestemming. De groeve van Beaujean is een van de IBA-locaties die de regio door bouwkundige projecten weer een boost moeten geven.

Foto: Jolien Linssen
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen