Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilverrug Makula in GaiaZOO overleden

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 20:39

De 31-jarige zilverrug Makula is maandag overleden. De bewoner van GaiaZOO in Kerkrade had al een aantal jaren last van hartfalen. Daaraan is hij waarschijnlijk ook gestorven.

"Dit is een zwarte dag voor GaiaZOO en voor de vele bezoekers die Makula in hun hart hadden gesloten", zo staat op de site van het dierenpark.

Bedreigde diersoort
Makula heeft 16 jaar in GaiaZOO gewoond. Daar was hij 'de onbetwiste leider' van de westelijke laaglandgorilla's met 'een streng, maar rechtvaardig karakter'. De westelijke laaglandgorilla is een ernstig bedreigde diersoort. Door voor nageslacht te zorgen, heeft Makula bijgedragen aan het internationale fokprogramma voor laaglandgorilla's.

Leider
De andere gorilla's krijgen de tijd om afscheid te nemen van hun leider. Daarna gaat Makula voor sectie naar de faculteit dierengeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Bij gorilla's is het noodzakelijk dat er een leider is. Nu Makula er niet meer is, wordt in overleg met de coördinator van het fokprogramma gezocht naar een opvolger.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen