Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilverrug Makula in GaiaZOO overleden

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 20:39

De 31-jarige zilverrug Makula is maandag overleden. De bewoner van GaiaZOO in Kerkrade had al een aantal jaren last van hartfalen. Daaraan is hij waarschijnlijk ook gestorven.

"Dit is een zwarte dag voor GaiaZOO en voor de vele bezoekers die Makula in hun hart hadden gesloten", zo staat op de site van het dierenpark.

Bedreigde diersoort
Makula heeft 16 jaar in GaiaZOO gewoond. Daar was hij 'de onbetwiste leider' van de westelijke laaglandgorilla's met 'een streng, maar rechtvaardig karakter'. De westelijke laaglandgorilla is een ernstig bedreigde diersoort. Door voor nageslacht te zorgen, heeft Makula bijgedragen aan het internationale fokprogramma voor laaglandgorilla's.

Leider
De andere gorilla's krijgen de tijd om afscheid te nemen van hun leider. Daarna gaat Makula voor sectie naar de faculteit dierengeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Bij gorilla's is het noodzakelijk dat er een leider is. Nu Makula er niet meer is, wordt in overleg met de co├Ârdinator van het fokprogramma gezocht naar een opvolger.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen