Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilveren Krekel voor Jeugdtheater Het Laagland

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2016 - 19:55

De voorstelling 'Bezoek voor Beer' van jeugdtheatergezelschap Het Laagland in Sittard heeft een Zilveren Krekel gewonnen.

Daarmee is de voorstelling ook genomineerd voor een Gouden Krekel. De Krekels zijn de jeugdtheaterprijzen voor de meest indrukwekkende podiumprestatie en productie van het seizoen.

Voor het eerst
Regisseur en schrijver Lennart Monaster is heel erg blij met de prijs. "Dit is zo belangrijk voor mij! Het is het eerste stuk dat ik regisseer, en dat het gelijk resulteert in een Zilveren Krekel is wel heel bijzonder."

Jury
De jury over 'Bezoek voor Beer': "Lennart Monaster maakt met Bezoek voor Beer een uitstekend regiedebuut en zet met Het Laagland een prachtig gelaagde voorstelling neer. Een heerlijke muzikale komedie, voor kleuters en zeker ook ouders, die meer is dan alleen maar leuk. Onder het slapstickverhaal over Beer die weigert bezoek te ontvangen, schuilt een diepere laag over moeite met sociaal gedrag, de angst om onaardig gevonden te worden en de (zeer actuele) schrik voor het onbekende."

Andere krekels
Naast 'Bezoek voor Beer' krijgen nog twee andere voorstellingen een Zilveren Krekel: 'Toen wij uit Rotterdam vertrokken' van MAAS theater en dans en 'Falling Dreams' van Het Filiaal. Sanne Danz krijgt een Zilveren Krekel 2016 voor haar decorontwerp van 'Alice' door MAAS theater en dans.

Gala
De Krekels worden toegekend door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). De Gouden Krekel wordt uitgereikt op 11 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

theater heerlen (3 apr 2020)
Limburgse theaters zetten voorstellingen gratis online
Laagland wint Theaterprijs met 'Joris & de drakentemmers'
Laagland maakt kans op Zapp Theaterprijs 2016
Geen applaus voor Stadsschouwburg Sittard
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen