Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilveren Krekel voor Jeugdtheater Het Laagland

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2016 - 19:55

De voorstelling 'Bezoek voor Beer' van jeugdtheatergezelschap Het Laagland in Sittard heeft een Zilveren Krekel gewonnen.

Daarmee is de voorstelling ook genomineerd voor een Gouden Krekel. De Krekels zijn de jeugdtheaterprijzen voor de meest indrukwekkende podiumprestatie en productie van het seizoen.

Voor het eerst
Regisseur en schrijver Lennart Monaster is heel erg blij met de prijs. "Dit is zo belangrijk voor mij! Het is het eerste stuk dat ik regisseer, en dat het gelijk resulteert in een Zilveren Krekel is wel heel bijzonder."

Jury
De jury over 'Bezoek voor Beer': "Lennart Monaster maakt met Bezoek voor Beer een uitstekend regiedebuut en zet met Het Laagland een prachtig gelaagde voorstelling neer. Een heerlijke muzikale komedie, voor kleuters en zeker ook ouders, die meer is dan alleen maar leuk. Onder het slapstickverhaal over Beer die weigert bezoek te ontvangen, schuilt een diepere laag over moeite met sociaal gedrag, de angst om onaardig gevonden te worden en de (zeer actuele) schrik voor het onbekende."

Andere krekels
Naast 'Bezoek voor Beer' krijgen nog twee andere voorstellingen een Zilveren Krekel: 'Toen wij uit Rotterdam vertrokken' van MAAS theater en dans en 'Falling Dreams' van Het Filiaal. Sanne Danz krijgt een Zilveren Krekel 2016 voor haar decorontwerp van 'Alice' door MAAS theater en dans.

Gala
De Krekels worden toegekend door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). De Gouden Krekel wordt uitgereikt op 11 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Laagland wint Theaterprijs met 'Joris & de drakentemmers'
Laagland maakt kans op Zapp Theaterprijs 2016
Geen applaus voor Stadsschouwburg Sittard
ANP
Musical Willem Ruis in Roermond afgelast
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen