Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zilveren Krekel voor Jeugdtheater Het Laagland

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2016 - 19:55

De voorstelling 'Bezoek voor Beer' van jeugdtheatergezelschap Het Laagland in Sittard heeft een Zilveren Krekel gewonnen.

Daarmee is de voorstelling ook genomineerd voor een Gouden Krekel. De Krekels zijn de jeugdtheaterprijzen voor de meest indrukwekkende podiumprestatie en productie van het seizoen.

Voor het eerst
Regisseur en schrijver Lennart Monaster is heel erg blij met de prijs. "Dit is zo belangrijk voor mij! Het is het eerste stuk dat ik regisseer, en dat het gelijk resulteert in een Zilveren Krekel is wel heel bijzonder."

Jury
De jury over 'Bezoek voor Beer': "Lennart Monaster maakt met Bezoek voor Beer een uitstekend regiedebuut en zet met Het Laagland een prachtig gelaagde voorstelling neer. Een heerlijke muzikale komedie, voor kleuters en zeker ook ouders, die meer is dan alleen maar leuk. Onder het slapstickverhaal over Beer die weigert bezoek te ontvangen, schuilt een diepere laag over moeite met sociaal gedrag, de angst om onaardig gevonden te worden en de (zeer actuele) schrik voor het onbekende."

Andere krekels
Naast 'Bezoek voor Beer' krijgen nog twee andere voorstellingen een Zilveren Krekel: 'Toen wij uit Rotterdam vertrokken' van MAAS theater en dans en 'Falling Dreams' van Het Filiaal. Sanne Danz krijgt een Zilveren Krekel 2016 voor haar decorontwerp van 'Alice' door MAAS theater en dans.

Gala
De Krekels worden toegekend door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). De Gouden Krekel wordt uitgereikt op 11 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Laagland wint Theaterprijs met 'Joris & de drakentemmers'
Laagland maakt kans op Zapp Theaterprijs 2016
Geen applaus voor Stadsschouwburg Sittard
ANP
Musical Willem Ruis in Roermond afgelast
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen