Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zilver voor Van der Breggen in regenachtig Glasgow

Geplaatst opwoensdag 8 augustus 2018 - 12:31

Anna van der Breggen heeft in Glasgow genoegen moeten nemen met een tweede plek.

De renster van Boels-Dolmans finishte met een verschil van twee seconden vlak achter Ellen van Dijk en pakte zilver.

Klasse apart
Van Dijk en Van der Breggen waren een klasse apart op de glibberige wegen in de grauwe Schotse stad. Beiden haalden enkele voor hen vertrokken rensters in. De vroeg gestarte Trixi Worrack had lang de beste tijd, maar de 36-jarige Duitse werd op 1.09 van Van Dijk derde.

Spannende meetpunten
Spannend werd het nog wel. Van Dijk had bij het eerste tussenpunt drie tellen voorsprong op Van der Breggen, had die marge bij het tweede meetpunt uitgebreid naar zeventien seconden, maar hield op de streep maar een bescheiden verschil over. "Eerlijk gezegd dacht ik dat ik het net niet had gered", zei ze nadat ze fel sprintend de streep had gepasseerd. Die laatste inspanning was meer dan nodig geweest om Van der Breggen achter zich te houden. "Het zat heel dicht bij elkaar. Het is 'superclose' na zo'n afstand."

Enorme uitdaging
Van Dijk wist toen ze 's morgens in Glasgow de gordijnen opende al hoe laat het was. "Het was slecht weer en dan weet je dat zo'n tijdrit een enorme uitdaging wordt. De bochten waren glad, gelukkig was het lange tijd vooral recht door rijden en veel op en neer. Maar in de slotfase werd het met al die bochten een ander verhaal."

Wereldtitel
Ze wist bovendien niet hoe de concurrentie het deed. "Ik haalde er wel een paar in, maar ik wist ook dat Anna mijn grootste concurrente was." Na het roodwitblauw in Bergen op Zoom pakte ze nu de witte trui met de blauwe baan die hoort bij de Europese titel. Een hoofdprijs ligt over ruim een maand in Innsbruck te wachten. Van Dijk: "De wereldtitel is nu het grote doel."

Ellen van Dijk is voor de derde keer op rij Europees kampioene tijdrijden geworden. De 31-jarige wielrenster werd eerder dit jaar Nederlands kampioene. In 2013 pakte ze in Florence ook de wereldtitel. Op de Spelen van Rio bleef ze door een val net buiten de medailles.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen