Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilver voor roeier Verbeek op EK, Scheenaard buiten de prijzen

Geplaatst opzondag 2 juni 2019 - 15:14

Hilmar Verbeek heeft bij de Europese kampioenschappen roeien in Luzern zilver gewonnen met de lichte mannen dubbelvier.

De Maastrichtenaar en zijn teamgenoten hadden zich met een tweede plaats in de herkansing voor de eindstrijd geplaatst.

Finish
Het Nederlandse viertal lag na 500 meter op de tweede plaats, maar kwam 500 meter verder als eerste door. Die positie wisten de mannen niet vast te houden, want na 1500 meter lag de Italiaanse boot op kop. In de resterende 500 meter gaven de Italianen de leiding niet meer uit handen en kwamen anderhalve seconde eerder over de finish dan de Nederlandse boot.

Skiff
Lisa Scheenaard speelde in de finale van de skiff in Luzern geen rol van betekenis. De skiffeuze uit Weert was in de halve eindstrijd als tweede over de streep gekomen en lag in de finale na 500 meter nog op de vierde plaats, maar een podiumplaats kwam voor haar niet meer in zicht. Scheenaard lag na één kilometer vijfde en moest in het laatste deel van de wedstrijd nog een plaats inleveren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen