Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilver voor Nederlandse ijshockeyvrouwen U-18 op WK

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 21:46

Het Nederlandse vrouwenteam ijshockey onder 18 heeft op het WK ijshockey in Eindhoven in Divisie II zilver gewonnen. Het team van bondscoach Myrthe Martens uit Valkenburg won de slotwedstrijd tegen Kazachstan met 4-1. Taipei won op het WK alle wedstrijden en promoveert.

De Nederlandse vrouwen, met Abigail Liska van de Smoke Eaters, wisten de puck in de eerste periode van de wedstrijd niet in het doel van Kazachstan te werken. Dat lukte de tegenstander evenmin.

Ruime voorsprong
In de derde minuut van de tweede periode kwam Oranje op voorsprong en het duurde niet lang voor Oranje voor de tweede treffer mocht juichen. In de elfde minuut was het opnieuw raak en met een 3-0 voorsprong kon het team aan het sluitstuk beginnen. In de vierde minuut van de derde periode kwam Oranje met 4-0 voor en daarna stokte de doelpuntenproductie van het Nederlandse team. Acht minuten voor tijd wist Kazachstan nog tegen te scoren: 1-4.

Limburgse inbreng
Met een nagenoeg compleet Limburgse staf is onze provincie ruimschoots vertegenwoordigd in het Nederlands vrouwenteam ijshockey U18. Teammanager Jenny Goessens wilde dat graag zo, omdat de Limburgers in de staf elkaar goed kennen en dus goed op elkaar zijn ingespeeld.

Plat kalle
De voertaal in het nationale team is Nederlands, maar onder elkaar praten de Limburgers in de staf graag dialect. De meiden in de selectie begrijpen dan niet altijd waar het over gaat, en vragen vaak wat er gezegd wordt. "Als het nodig is dat jullie het verstaan, praten we wel Nederlands", zegt hoofdtrainer Myrthe Martens uit Valkenburg dan met een brede lach.

Abigail Liska
De 16-jarige Abigail Liska uit Geleen zit ook in de selectie van Divisie II op het WK IJshockey dat dezer dagen in Eindhoven wordt gespeeld. Het enige Oranje-doelpunt in de eerste wedstrijd zaterdag was van haar hand. De match werd overigens met 2-1 verloren van Taipei.

Lees ook: IJshockeyvrouwen onder 18 beginnen WK met nederlaag

De tweede wedstrijd afgelopen zondag werd met 2-0 gewonnen van Australië.

Lees ook: IJshockeyvrouwen onder 18 winnen op WK van Australië

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen