Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilver voor Nederlandse ijshockeyvrouwen U-18 op WK

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 21:46

Het Nederlandse vrouwenteam ijshockey onder 18 heeft op het WK ijshockey in Eindhoven in Divisie II zilver gewonnen. Het team van bondscoach Myrthe Martens uit Valkenburg won de slotwedstrijd tegen Kazachstan met 4-1. Taipei won op het WK alle wedstrijden en promoveert.

De Nederlandse vrouwen, met Abigail Liska van de Smoke Eaters, wisten de puck in de eerste periode van de wedstrijd niet in het doel van Kazachstan te werken. Dat lukte de tegenstander evenmin.

Ruime voorsprong
In de derde minuut van de tweede periode kwam Oranje op voorsprong en het duurde niet lang voor Oranje voor de tweede treffer mocht juichen. In de elfde minuut was het opnieuw raak en met een 3-0 voorsprong kon het team aan het sluitstuk beginnen. In de vierde minuut van de derde periode kwam Oranje met 4-0 voor en daarna stokte de doelpuntenproductie van het Nederlandse team. Acht minuten voor tijd wist Kazachstan nog tegen te scoren: 1-4.

Limburgse inbreng
Met een nagenoeg compleet Limburgse staf is onze provincie ruimschoots vertegenwoordigd in het Nederlands vrouwenteam ijshockey U18. Teammanager Jenny Goessens wilde dat graag zo, omdat de Limburgers in de staf elkaar goed kennen en dus goed op elkaar zijn ingespeeld.

Plat kalle
De voertaal in het nationale team is Nederlands, maar onder elkaar praten de Limburgers in de staf graag dialect. De meiden in de selectie begrijpen dan niet altijd waar het over gaat, en vragen vaak wat er gezegd wordt. "Als het nodig is dat jullie het verstaan, praten we wel Nederlands", zegt hoofdtrainer Myrthe Martens uit Valkenburg dan met een brede lach.

Abigail Liska
De 16-jarige Abigail Liska uit Geleen zit ook in de selectie van Divisie II op het WK IJshockey dat dezer dagen in Eindhoven wordt gespeeld. Het enige Oranje-doelpunt in de eerste wedstrijd zaterdag was van haar hand. De match werd overigens met 2-1 verloren van Taipei.

Lees ook: IJshockeyvrouwen onder 18 beginnen WK met nederlaag

De tweede wedstrijd afgelopen zondag werd met 2-0 gewonnen van Australië.

Lees ook: IJshockeyvrouwen onder 18 winnen op WK van Australië

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen