Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilver voor Nederlandse ijshockeyvrouwen U-18 op WK

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 21:46

Het Nederlandse vrouwenteam ijshockey onder 18 heeft op het WK ijshockey in Eindhoven in Divisie II zilver gewonnen. Het team van bondscoach Myrthe Martens uit Valkenburg won de slotwedstrijd tegen Kazachstan met 4-1. Taipei won op het WK alle wedstrijden en promoveert.

De Nederlandse vrouwen, met Abigail Liska van de Smoke Eaters, wisten de puck in de eerste periode van de wedstrijd niet in het doel van Kazachstan te werken. Dat lukte de tegenstander evenmin.

Ruime voorsprong
In de derde minuut van de tweede periode kwam Oranje op voorsprong en het duurde niet lang voor Oranje voor de tweede treffer mocht juichen. In de elfde minuut was het opnieuw raak en met een 3-0 voorsprong kon het team aan het sluitstuk beginnen. In de vierde minuut van de derde periode kwam Oranje met 4-0 voor en daarna stokte de doelpuntenproductie van het Nederlandse team. Acht minuten voor tijd wist Kazachstan nog tegen te scoren: 1-4.

Limburgse inbreng
Met een nagenoeg compleet Limburgse staf is onze provincie ruimschoots vertegenwoordigd in het Nederlands vrouwenteam ijshockey U18. Teammanager Jenny Goessens wilde dat graag zo, omdat de Limburgers in de staf elkaar goed kennen en dus goed op elkaar zijn ingespeeld.

Plat kalle
De voertaal in het nationale team is Nederlands, maar onder elkaar praten de Limburgers in de staf graag dialect. De meiden in de selectie begrijpen dan niet altijd waar het over gaat, en vragen vaak wat er gezegd wordt. "Als het nodig is dat jullie het verstaan, praten we wel Nederlands", zegt hoofdtrainer Myrthe Martens uit Valkenburg dan met een brede lach.

Abigail Liska
De 16-jarige Abigail Liska uit Geleen zit ook in de selectie van Divisie II op het WK IJshockey dat dezer dagen in Eindhoven wordt gespeeld. Het enige Oranje-doelpunt in de eerste wedstrijd zaterdag was van haar hand. De match werd overigens met 2-1 verloren van Taipei.

Lees ook: IJshockeyvrouwen onder 18 beginnen WK met nederlaag

De tweede wedstrijd afgelopen zondag werd met 2-0 gewonnen van Australië.

Lees ook: IJshockeyvrouwen onder 18 winnen op WK van Australië

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen