Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilver voor Nederlandse handbalmeiden op EK

Geplaatst opzondag 21 juli 2019 - 19:32

Jong Oranje heeft op het EK in Hongarije zilver behaald. In Györ waren ze in de eindstrijd niet opgewassen tegen hun Hongaarse leeftijdsgenoten.

Hongarije werd met een 27-20 overwinning kampioen.

Niet sterk genoeg
In de finale kon Jong Oranje Hongarije tot 4-4 volgen, maar daarna was het gastland de bovenliggende partij. Na een kwartier stond Oranje met 7-4 achter, bij rust was het 19-13 voor de Hongaarse meiden. Het team van coach Monique Tijsterman kon dat gat in de met 5.000 bezoekers gevulde sporthal in de tweede helft niet verkleinen, verloor met 27-20 en moest zich met zilver tevreden stellen.

Oranje had de eindstrijd van het toernooi in Hongarije bereikt door Noorwegen in de halve finale uit te schakelen. Larissa Nusser uit Born was daarin goed voor acht doelpunten en werd gekozen tot vrouw van de wedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen