Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilver voor golfer Steve Donald op World Transplant Games

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 22:54

Steve Donald heeft op de World Transplant Games in Newcastle een zilveren medaille gewonnen bij de golfers.

De 35-jarige Kerkradenaar behaalde dit eremetaal in de leeftijdscategorie 30-39 jaar.

Uitgedroogd
De Kerkradenaar reageerde opgetogen tegen L1 en had na aankomst in Newcastle bepaald niet verwacht in de prijzen te vallen. Hij had uitdrogingsverschijnselen en het was enige tijd onzeker of hij maandag überhaupt aan de wedstrijd zou kunnen deelnemen. "Opgeven komt in mijn vocabulaire niet voor", vertelde hij.

Transplantaties
Donald is al sinds zijn derde jaar nierpatiënt en heeft in de voorbije decennia verschillende niertransplantaties moeten ondergaan, de laatste enkele jaren geleden na meer dan tien jaar gedialyseerd te moeten worden.

Medailles
De Nederlandse delegatie, die aan de World Transplant Games in Newcastle deelneemt, telt ruim 60 atleten, die inmiddels meerdere medailles hebben behaald. Het Nederlandse voetbalteam behaalde zilver na een verloren finale tegen Engeland.

De World Transplant Games duren nog tot en met zaterdag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen