Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilver voor Anna van der Breggen op WK-wegrace

Geplaatst opzaterdag 28 september 2019 - 19:01

Anna van der Breggen heeft zilver behaald op het WK wielrennen in Yorkshire.

De wielrenster van het Boels Dolmans Cycling team kwam met 2 minuten en 15 seconden achterstand op Annemiek van Vleuten in Harrogate over de streep.

Van Vleuten
Van Vleuten volgt Van der Breggen op als wereldkampioene op de weg op. Van Vleuten verraste na 45 km koers het peloton op de beklimming van Lofthouse en had na luttele kilometers al een voorsprong van meer dan een minuut op een zevental met Anna van der Breggen, Lizzie Deignan, Elisa Longo Borghini en Chloé Dygert, die Van Vleuten eerder deze week als wereldkampioene tijdrijden had onttroond. De rest van het deelnemersveld had toen al meer dan 2 minuten achterstand op Van Vleuten.

105 kilometer solo
De 36-jarige wielrenster reed 105 km in haar eentje en had bij de eerste finishpassage 2 minuten en 37 seconden voorsprong op haar achtervolgers. Dygert versnelde en alleen Anna van der Breggen, Longo Borghini en Van Vleuten’s ploeggenote Spratt konden volgen. De Amerikaanse moest in de slotkilometers afhaken. Van der Breggen ontsnapte vervolgens aan Spratt en legde beslag op de tweede plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen