Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilver voor Anna van der Breggen op WK-wegrace

Geplaatst opzaterdag 28 september 2019 - 19:01

Anna van der Breggen heeft zilver behaald op het WK wielrennen in Yorkshire.

De wielrenster van het Boels Dolmans Cycling team kwam met 2 minuten en 15 seconden achterstand op Annemiek van Vleuten in Harrogate over de streep.

Van Vleuten
Van Vleuten volgt Van der Breggen op als wereldkampioene op de weg op. Van Vleuten verraste na 45 km koers het peloton op de beklimming van Lofthouse en had na luttele kilometers al een voorsprong van meer dan een minuut op een zevental met Anna van der Breggen, Lizzie Deignan, Elisa Longo Borghini en Chloé Dygert, die Van Vleuten eerder deze week als wereldkampioene tijdrijden had onttroond. De rest van het deelnemersveld had toen al meer dan 2 minuten achterstand op Van Vleuten.

105 kilometer solo
De 36-jarige wielrenster reed 105 km in haar eentje en had bij de eerste finishpassage 2 minuten en 37 seconden voorsprong op haar achtervolgers. Dygert versnelde en alleen Anna van der Breggen, Longo Borghini en Van Vleuten’s ploeggenote Spratt konden volgen. De Amerikaanse moest in de slotkilometers afhaken. Van der Breggen ontsnapte vervolgens aan Spratt en legde beslag op de tweede plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen