Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilver voor Anna van der Breggen op WK-wegrace

Geplaatst opzaterdag 28 september 2019 - 19:01

Anna van der Breggen heeft zilver behaald op het WK wielrennen in Yorkshire.

De wielrenster van het Boels Dolmans Cycling team kwam met 2 minuten en 15 seconden achterstand op Annemiek van Vleuten in Harrogate over de streep.

Van Vleuten
Van Vleuten volgt Van der Breggen op als wereldkampioene op de weg op. Van Vleuten verraste na 45 km koers het peloton op de beklimming van Lofthouse en had na luttele kilometers al een voorsprong van meer dan een minuut op een zevental met Anna van der Breggen, Lizzie Deignan, Elisa Longo Borghini en Chloé Dygert, die Van Vleuten eerder deze week als wereldkampioene tijdrijden had onttroond. De rest van het deelnemersveld had toen al meer dan 2 minuten achterstand op Van Vleuten.

105 kilometer solo
De 36-jarige wielrenster reed 105 km in haar eentje en had bij de eerste finishpassage 2 minuten en 37 seconden voorsprong op haar achtervolgers. Dygert versnelde en alleen Anna van der Breggen, Longo Borghini en Van Vleuten’s ploeggenote Spratt konden volgen. De Amerikaanse moest in de slotkilometers afhaken. Van der Breggen ontsnapte vervolgens aan Spratt en legde beslag op de tweede plaats.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen