Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilver voor Anna van der Breggen op WK-wegrace

Geplaatst opzaterdag 28 september 2019 - 19:01

Anna van der Breggen heeft zilver behaald op het WK wielrennen in Yorkshire.

De wielrenster van het Boels Dolmans Cycling team kwam met 2 minuten en 15 seconden achterstand op Annemiek van Vleuten in Harrogate over de streep.

Van Vleuten
Van Vleuten volgt Van der Breggen op als wereldkampioene op de weg op. Van Vleuten verraste na 45 km koers het peloton op de beklimming van Lofthouse en had na luttele kilometers al een voorsprong van meer dan een minuut op een zevental met Anna van der Breggen, Lizzie Deignan, Elisa Longo Borghini en Chloé Dygert, die Van Vleuten eerder deze week als wereldkampioene tijdrijden had onttroond. De rest van het deelnemersveld had toen al meer dan 2 minuten achterstand op Van Vleuten.

105 kilometer solo
De 36-jarige wielrenster reed 105 km in haar eentje en had bij de eerste finishpassage 2 minuten en 37 seconden voorsprong op haar achtervolgers. Dygert versnelde en alleen Anna van der Breggen, Longo Borghini en Van Vleuten’s ploeggenote Spratt konden volgen. De Amerikaanse moest in de slotkilometers afhaken. Van der Breggen ontsnapte vervolgens aan Spratt en legde beslag op de tweede plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen