Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziggo-storing duurde langer vanwege mist

Geplaatst opdonderdag 2 januari 2020 - 14:44

De storing bij Ziggo, die oudejaarsavond door een stroomstoring werd veroorzaakt, heeft langer geduurd doordat het mistig was.

In het belang van de veiligheid van de medewerkers werden ze niet op pad gestuurd. "Omdat het zicht te slecht was, vonden we het onverantwoord om monteurs de weg op te sturen", zegt een woordvoerder van Ziggo.

Geen internet
Meerdere plaatsen in Zuid- en Midden-Limburg, waaronder Sittard, Limbricht, Born, Urmond, Susteren, Nieuwstadt, Obbicht, Grevenbicht en Holtum, werden op oudejaarsavond getroffen door een stroomstoring. In totaal kwamen rond 18:30 uur zo'n 17.000 huishoudens zonder stroom te zitten. Een uur later ging vrijwel overal het licht weer aan. Ziggo-klanten konden echter niet bellen, televisie kijken of gebruik maken van het internet.

Lees ook: Licht weer aan bij 17.000 huishoudens na stroomstoring

Vertraging
Een woordvoerder van Ziggo laat weten dat monteurs onderdelen van het netwerk moesten resetten. Gedeeltelijk kon dit op afstand, maar er moesten ook medewerkers op pad. De werkzaamheden liepen in de regio's Susteren, Holtum, Sittard en Born vertraging op door de mist. "Dat vinden we heel vervelend voor onze klanten. Inmiddels zijn vrijwel alle problemen opgelost", zo vertelt hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen