Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ziekteverzuim onder Arriva hoger dan bij Veolia'

Geplaatst opzaterdag 9 december 2017 - 7:42

Chauffeurs en machinisten van Arriva zijn vaker ziek dan in de tijd dat Veolia nog het openbaar vervoer in Limburg verzorgde.

Dat komt volgens vakbond FNV door de hogere werkdruk, schrijft De Limburger.

Procentpunten
Arriva nam een jaar geleden het stokje over van Veolia als openbaar vervoerder in Limburg. Onder Veolia waren de verzuimcijfers het laagst van Nederland, nu schrijft de krant dat 'er signalen zijn dat de sprake is van een stijging van procentpunten' al wil Arriva geen cijfers geven.

Druk
Volgens de FNV is het hogere verzuim te wijten aan de gestegen werkdruk voor het personeel. Doordat de rijtijden een stuk strakker zijn geworden, staat het personeel onder een veel grotere druk. Ook reizigers blijven regelmatig achter in de kou doordat het de chauffeurs en machinisten niet lukt om de tijden uit de dienstregeling te halen.

De vervoerder zelf wijt het hogere verzuim aan onder meer vergrijzing en een aantal langdurig zieke medewerkers.

Dienstregeling
Over de dienstregeling van Arriva waren al veel klachten. Dat leidde na een inventarisatie van 3000 meldingen al tot verschillende wijzigingen. Dit weekend gaat de nieuwe dienstregeling in, die volgens Arriva de nodige verlichting moet bieden voor het personeel.

Lees ook: Eerste aanpassingen Arriva-dienstregeling na klachtenregeling

L1 en 1Limburg willen graag weten hoe die nieuwe dienstregeling de Limburgse reiziger bevalt. Reacties kunnen gemaild worden naar dienstregeling@l1.nl of vul het formulier in op de website van L1.

Lees ook: Nieuwe dienstregeling: vloek of zegen?

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen