Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ziekteverzuim onder Arriva hoger dan bij Veolia'

Geplaatst opzaterdag 9 december 2017 - 7:42

Chauffeurs en machinisten van Arriva zijn vaker ziek dan in de tijd dat Veolia nog het openbaar vervoer in Limburg verzorgde.

Dat komt volgens vakbond FNV door de hogere werkdruk, schrijft De Limburger.

Procentpunten
Arriva nam een jaar geleden het stokje over van Veolia als openbaar vervoerder in Limburg. Onder Veolia waren de verzuimcijfers het laagst van Nederland, nu schrijft de krant dat 'er signalen zijn dat de sprake is van een stijging van procentpunten' al wil Arriva geen cijfers geven.

Druk
Volgens de FNV is het hogere verzuim te wijten aan de gestegen werkdruk voor het personeel. Doordat de rijtijden een stuk strakker zijn geworden, staat het personeel onder een veel grotere druk. Ook reizigers blijven regelmatig achter in de kou doordat het de chauffeurs en machinisten niet lukt om de tijden uit de dienstregeling te halen.

De vervoerder zelf wijt het hogere verzuim aan onder meer vergrijzing en een aantal langdurig zieke medewerkers.

Dienstregeling
Over de dienstregeling van Arriva waren al veel klachten. Dat leidde na een inventarisatie van 3000 meldingen al tot verschillende wijzigingen. Dit weekend gaat de nieuwe dienstregeling in, die volgens Arriva de nodige verlichting moet bieden voor het personeel.

Lees ook: Eerste aanpassingen Arriva-dienstregeling na klachtenregeling

L1 en 1Limburg willen graag weten hoe die nieuwe dienstregeling de Limburgse reiziger bevalt. Reacties kunnen gemaild worden naar dienstregeling@l1.nl of vul het formulier in op de website van L1.

Lees ook: Nieuwe dienstregeling: vloek of zegen?

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen