David Jongen Zuyderland

Zuyderland: Versoepeling risico voor Limburgse ziekenhuizen

Bestuursvoorzitter David Jongen van Zuyderland vindt de coronaversoepelingen, die het kabinet heeft ingevoerd, risicovol.

Ouderenzorg
Hoog ziekteverzuim zorgcentra: hulp van leger nog niet nodig

Het ziekteverzuim onder werknemers in Limburgse zorgcentra is groter dan ooit, maar vraag naar militaire bijstand is nog niet aan de orde.

arts, dokter, ziekenhuis (stock)
Ziekteverzuim Zuyderland stijgt: 'Laat lockdown niet los'

Het is nog steeds erg druk in de Limburgse ziekenhuizen. Het ziekteverzuim bij Zuyderland loopt op, zegt bestuursvoorzitter David Jongen.

Huisarts Zorg
Personeelsuitval huisartsenpraktijken Limburg onder controle

Het ziekteverzuim onder Limburgse huisartsen en hun personeel is in deze tweede coronagolf relatief laag.

Intensive Care IC MUMC+ corona (25 mrt 2020)
Ziekteverzuim verpleegkundigen MUMC+ twee keer zo hoog

Het ziekenhuis in Maastricht kampt met een ziekteverzuim onder verpleegkundigen dat bijna twee keer zo hoog ligt als voor de coronacrisis.

meerssen ambtenaren tekort (10 mrt 2020)
Meerssen luidt noodklok: groot ambtenarentekort

De gemeente Meerssen kampt met een groot personeelstekort.

'Ziekteverzuim van chauffeurs bij Arriva niet verhoogd'

Het ziekteverzuim bij Arriva wijkt niet af van dat bij de vorige vervoerder Veolia.

'Ziekteverzuim onder Arriva hoger dan bij Veolia'

Chauffeurs en machinisten van Arriva zijn vaker ziek dan in de tijd dat Veolia nog het openbaar vervoer in Limburg verzorgde.

Limburgers zijn mietjes
Video: 'Limburgers zijn mietjes'

Nergens anders in het land melden werknemers zich zo vaak ziek als in Limburg. Reden voor omroep POWNed om met een fruitmand af te reizen naar Weert.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten