Roel Wever

Burgemeester Heerlen weer aan de slag

Burgemeester Roel Wever van Heerlen heeft dinsdag voor het eerst sinds een paar maanden weer de wekelijkse vergadering van het college van burgemeester en wethouders (B&W) voorgezeten.

foto Wendy Smedts zoek 75
Wendy zoekt 75.000 euro voor MS-behandeling in Rusland

Wendy Smedts (29) uit Horst heeft in het paasweekeinde een website opgestart waarmee ze hoopt 75.000 euro op te halen om haar zenuwziekte MS (multiple sclerose) te kunnen stoppen.

21-03 ONLINE Tafelgesprek
Kind met kanker: 'Leven is niet meer vanzelfsprekend'

Vier jaar geleden had de dokter slecht nieuws voor de toen 5-jarige Eline uit Heerlen: ze leed aan acute leukemie. Moeder Annemiek Kuijer schreef een boek over wat zij noemt 'onze reis door de kinderoncologie'.

Juul Franssen
Juul Franssen ziet af van deelname aan Grand Slam

Judoka Juul Franssen wil in de buurt van haar zieke vader blijven en reist daarom niet met de Nederlandse ploeg af naar Tel Aviv om deel te nemen aan de Grand Slam.

Roel Wever
Burgemeester Heerlen nog zeker tot half maart uit de running

Burgemeester Roel Wever van Heerlen gaat eind januari onder het mes vanwege zijn hartklachten. Dat laat hij weten in zijn nieuwjaarsboodschap.

verfspuiters Defensie aan het werk met chroom-6
Chroom-6 blijft nachtmerrie voor zieken en nabestaanden

Geld kan nooit goedmaken wat kapot is. Toch hopen oud-medewerkers van POMS-sites in Brunssum en Eygelshoven dat er voor alle slachtoffers van chroom-6 verf een compensatie komt.

Voor het eerst bij een bever de dodelijke hazenpest aangetroffen
Dodelijke hazenpest voor het eerst aangetroffen bij bever

Een bever in Limburg is overleden aan de zogeheten hazenpest. Het is de eerste keer in Nederland dat bij een bever deze dodelijke ziekte is vastgesteld. Ook mensen kunnen besmet raken maar worden zelden getroffen door de ziekte.

stock griep coronavirus corona
Nederland bereidt zich voor op quarantaines onder dwang

Mensen die besmet zijn met het coronavirus, of die er mogelijk door besmet zijn, kunnen gedwongen in quarantaine worden gezet. De overheid bereidt zich momenteel voor op het gebruik van dit dwangmiddel.

corona virus (27 feb 2020)
Aantal coronabesmettingen Limburg stijgt met 50 procent

Het aantal positieve coronatests in Limburg is woensdag opgelopen van 32 naar 48.

stock coronavirus corona
Vijftien nieuwe coronapatiƫnten: geen Limburgers

Het aantal coronapatiƫnten in Nederland is volgens het RIVM woensdag tot 38 gestegen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten