Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuizen van Limburgse zorgondernemer failliet

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 10:38

De IJsselmeerziekenhuizen van de Limburgse zorgondernemer Loek Winter zijn donderdagochtend failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland.

Het gaat om de ziekenhuizen MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en Verloskundigenpraktijk De Kreek. Later in de middag werd ook het Slotervaartziekenhuis failliet verklaard.

200 patiënten
De IJsselmeerziekenhuizen en MC Slotervaart in Amsterdam kregen woensdag uitstel van betaling. In de IJsselmeerziekenhuizen, met vestigingen in onder meer Lelystad, Dronten en Emmeloord, liggen zo'n 200 patiënten. MC Slotervaart maakte woensdagavond bekend dat er geen nieuwe patiënten meer worden opgenomen.

Gefrustreerd en teleurgesteld
Eerder liet de eigenaar uit Voerendaal van de MC Groep aan
Nieuwsuur al weten gefrustreerd en teleurgesteld te zijn. "In een week tijd hebben de verzekeraars de contracten opgezegd. Dat betekent dat we acuut in een probleem terechtgekomen zijn", zei Winter dinsdag tegen Nieuwsuur.

Ondergang
In 2008 redde Winter de
IJsselmeerziekenhuizen nog van de ondergang. Maar de zorgondernemer uit Voerendaal is het niet gelukt om de ziekenhuizen uit het slop te trekken. Winter wilde de zorg in de ziekenhuizen efficiënter maken en de kosten terug brengen. De hoge personeelskosten hebben de ziekenhuizen de kop gekost.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen