Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuizen van Limburgse zorgondernemer failliet

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 10:38

De IJsselmeerziekenhuizen van de Limburgse zorgondernemer Loek Winter zijn donderdagochtend failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland.

Het gaat om de ziekenhuizen MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en Verloskundigenpraktijk De Kreek. Later in de middag werd ook het Slotervaartziekenhuis failliet verklaard.

200 patiënten
De IJsselmeerziekenhuizen en MC Slotervaart in Amsterdam kregen woensdag uitstel van betaling. In de IJsselmeerziekenhuizen, met vestigingen in onder meer Lelystad, Dronten en Emmeloord, liggen zo'n 200 patiënten. MC Slotervaart maakte woensdagavond bekend dat er geen nieuwe patiënten meer worden opgenomen.

Gefrustreerd en teleurgesteld
Eerder liet de eigenaar uit Voerendaal van de MC Groep aan
Nieuwsuur al weten gefrustreerd en teleurgesteld te zijn. "In een week tijd hebben de verzekeraars de contracten opgezegd. Dat betekent dat we acuut in een probleem terechtgekomen zijn", zei Winter dinsdag tegen Nieuwsuur.

Ondergang
In 2008 redde Winter de
IJsselmeerziekenhuizen nog van de ondergang. Maar de zorgondernemer uit Voerendaal is het niet gelukt om de ziekenhuizen uit het slop te trekken. Winter wilde de zorg in de ziekenhuizen efficiënter maken en de kosten terug brengen. De hoge personeelskosten hebben de ziekenhuizen de kop gekost.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen