Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuizen nemen maatregelen tegen filmen bij bevalling

Geplaatst opzondag 18 december 2016 - 20:57

De trend dat aanstaande ouders steeds vaker de geboorte van hun kind laten vastleggen op foto of film, noopt Limburgse ziekenhuizen tot maatregelen.

Vier van de vijf ziekenhuizen gaan regels hiervoor opstellen, blijkt uit een rondgang van De Limburger.

Filmen
Het AZM in Maastricht, het
Laurentiusziekenhuis Roermond en het Sint Jans Gasthuis in Weert volgen daarmee het voorbeeld van het Zuyderland in Heerlen en Geleen, dat eerder deze maand al maatregelen aankondigde. De regels verschillen per ziekenhuis: in het ene hospitaal mag behalve gefotografeerd ook gefilmd worden, in het andere niet. Ook maakt het wat uit of de bevalling in de verloskamer, of in de operatiekamer plaatsvindt.

In de weg lopen
Ziekenhuizen denken na over de trend omdat ze risico’s zien in de aanwezigheid van fotografen, die bijvoorbeeld zonder dat ze er erg in hebben in de weg kunnen lopen of voor hinder zorgen. Steeds meer beroepsfotografen bieden zogenoemde 'geboortefotografie' aan.

Livestream
Het
VieCuri in Venlo en Venray zegt als enige nog niet veel van die business te merken. Wel maakte het ziekenhuis recent een andere verschijningsvorm van de trend mee: een vader filmde de bevalling in de verloskamer, en streamde de beelden live naar familieleden.

Meer over dit onderwerp lees je in De Limburger van maandag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen