Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuizen nemen maatregelen tegen filmen bij bevalling

Geplaatst opzondag 18 december 2016 - 20:57

De trend dat aanstaande ouders steeds vaker de geboorte van hun kind laten vastleggen op foto of film, noopt Limburgse ziekenhuizen tot maatregelen.

Vier van de vijf ziekenhuizen gaan regels hiervoor opstellen, blijkt uit een rondgang van De Limburger.

Filmen
Het AZM in Maastricht, het
Laurentiusziekenhuis Roermond en het Sint Jans Gasthuis in Weert volgen daarmee het voorbeeld van het Zuyderland in Heerlen en Geleen, dat eerder deze maand al maatregelen aankondigde. De regels verschillen per ziekenhuis: in het ene hospitaal mag behalve gefotografeerd ook gefilmd worden, in het andere niet. Ook maakt het wat uit of de bevalling in de verloskamer, of in de operatiekamer plaatsvindt.

In de weg lopen
Ziekenhuizen denken na over de trend omdat ze risico’s zien in de aanwezigheid van fotografen, die bijvoorbeeld zonder dat ze er erg in hebben in de weg kunnen lopen of voor hinder zorgen. Steeds meer beroepsfotografen bieden zogenoemde 'geboortefotografie' aan.

Livestream
Het
VieCuri in Venlo en Venray zegt als enige nog niet veel van die business te merken. Wel maakte het ziekenhuis recent een andere verschijningsvorm van de trend mee: een vader filmde de bevalling in de verloskamer, en streamde de beelden live naar familieleden.

Meer over dit onderwerp lees je in De Limburger van maandag.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen