Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ziekenhuizen Laurentius en VieCuri willen fuseren

Geplaatst opvrijdag 14 juli 2017 - 6:41

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en het VieCuri Medisch Centrum (Venlo en Venray) willen fuseren. De ziekenhuizen werken al twee jaar nauw samen, maar dit is volgens de directies niet voldoende.

Dat meldt De Limburger. Inmiddels is er een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van een fusie. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek nemen de directies van de twee ziekenhuizen volgend jaar een definitief besluit.

Financiën
De zorgkosten stijgen momenteel, terwijl de inkomsten van ziekenhuizen juist dalen. Dat is één van de belangrijkste redenen voor een fusie. "Wil je blijven investeren in personeel, in moderne technieken en apparatuur, moet je wel ruimte in een begroting hebben om dat te kunnen doen. Met een fusie kun je dat beter bereiken", legt Ankie van Rossum (VieCuri) in de krant uit.

Verdeling
Mocht het tot een fusie van de twee ziekenhuizen komen, dan betekent dit voor patiënten dat ze voor sommige ingrepen langer moeten rijden. De ziekenhuizen willen de drie locaties behouden, maar gaan de ingrepen en behandelingen wel verdelen. Poli-afspraken en nazorg worden wel in een ziekenhuis zo dicht mogelijk in de buurt geregeld, belooft Marja Weijers (Laurentius).

Wat een eventuele fusie voor het personeel zal betekenen, is nog niet duidelijk. Dat moet uit het onderzoek naar voren komen.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Samenwerking VieCuri voor behandeling zeldzame longziekten
Ziekenhuizen VieCuri en Laurentius gaan fuseren
Geld bijna op: VieCuri schort operaties op
Laurentius Ziekenhuis blijft koploper ziekenhuistest
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen