Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ziekenhuizen Laurentius en VieCuri willen fuseren

Geplaatst opvrijdag 14 juli 2017 - 6:41

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en het VieCuri Medisch Centrum (Venlo en Venray) willen fuseren. De ziekenhuizen werken al twee jaar nauw samen, maar dit is volgens de directies niet voldoende.

Dat meldt De Limburger. Inmiddels is er een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van een fusie. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek nemen de directies van de twee ziekenhuizen volgend jaar een definitief besluit.

Financiën
De zorgkosten stijgen momenteel, terwijl de inkomsten van ziekenhuizen juist dalen. Dat is één van de belangrijkste redenen voor een fusie. "Wil je blijven investeren in personeel, in moderne technieken en apparatuur, moet je wel ruimte in een begroting hebben om dat te kunnen doen. Met een fusie kun je dat beter bereiken", legt Ankie van Rossum (VieCuri) in de krant uit.

Verdeling
Mocht het tot een fusie van de twee ziekenhuizen komen, dan betekent dit voor patiënten dat ze voor sommige ingrepen langer moeten rijden. De ziekenhuizen willen de drie locaties behouden, maar gaan de ingrepen en behandelingen wel verdelen. Poli-afspraken en nazorg worden wel in een ziekenhuis zo dicht mogelijk in de buurt geregeld, belooft Marja Weijers (Laurentius).

Wat een eventuele fusie voor het personeel zal betekenen, is nog niet duidelijk. Dat moet uit het onderzoek naar voren komen.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Samenwerking VieCuri voor behandeling zeldzame longziekten
Ziekenhuizen VieCuri en Laurentius gaan fuseren
Geld bijna op: VieCuri schort operaties op
Laurentius Ziekenhuis blijft koploper ziekenhuistest
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen