Het Laurentius Ziekenhuis Roermond

Elsevier: Laurentius en Zuyderland zijn beste ziekenhuizen

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en de Zuyderland-ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen horen bij de dertien beste ziekenhuizen van Nederland. Dat zegt weekblad Elsevier.

Nastasja Cornelissen van VieCuri
Minder reguliere zorg in het ziekenhuis gaat lang aanhouden

De afgeschaalde reguliere zorg zal nog een tijd aanhouden. Dat verwacht Nastasja Cornelissen van VieCuri, het medische centrum met twee ziekenhuizen in Venlo en Venray. "Het is geen sprint maar een hele lange marathon."

stock ambulance
Zeven VieCuri-patiënten naar Maastricht en Roermond

Om het VieCuri-ziekenhuis in Venlo te ontlasten, zijn woensdag zeven coronapatienten naar de ziekenhuizen in Maastricht en Roermond gebracht. Van hen wordt er één opgenomen op de intensief care.

beademing ziekenhuis corona intensive care (stock)
Ziekenhuizen amper hersteld: 'Maar klaar voor tweede golf'

Ondanks dat veel verpleegkundigen nog amper zijn hersteld van de eerste coronagolf, staan ze in Limburg alweer in de startblokken om de klappen van de tweede golf op te vangen.

Intensive Care IC MUMC+ corona (25 mrt 2020)
Ziekteverzuim verpleegkundigen MUMC+ twee keer zo hoog

Het ziekenhuis in Maastricht kampt met een ziekteverzuim onder verpleegkundigen dat bijna twee keer zo hoog ligt als voor de coronacrisis.

VieCuri (19 mrt 2020)
'Ziekenhuizen merken nieuwe maatregelen pas over weken'

De nieuwe maatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft afgekondigd en die woensdagavond 22:00 uur ingaan zullen op zijn vroegst over enkele weken effect sorteren.

ziekenhuis, ziek, ziekenhuisbed, reguliere zorg (stock)
Angst voor uitgestelde zorg door tweede coronagolf

In de meeste Limburgse ziekenhuizen wordt de reguliere zorg nog niet uitgesteld in verband met de tweede coronagolf. Maar er is angst dat dit alsnog gaat gebeuren.

Laurentius Ziekenhuis Roermond
'Kwaliteit zorg Noord- en Midden-Limburg in gevaar'

De kwaliteit van de zorg in Noord- en Midden-Limburg is volgens artsen van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond in gevaar. Dat laten ze weten in een open brief.

Zuyderland Heerlen bouw vertraagd ziekenhuis (23 okt 2019)
Ziekenhuizen wachten af met invoeren mondkapjes

Limburgse ziekenhuizen wachten momenteel af met het invoeren van mondkapjes. De ziekenhuizen kijken naar de actuele ontwikkelingen in de regio en volgen de richtlijnen van het RIVM.

corona stock stockfoto (20 jun 2020)
Buffers ziekenhuizen te klein om coronaklap op te vangen

De meeste ziekenhuizen waren financieel gezond aan het begin van dit jaar, maar die buffers zijn waarschijnlijk niet genoeg om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten