Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuispersoneel steekt politie hart onder de riem

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2021 - 22:48

Met een speciale boodschap steunt personeel van de spoedeisende hulp van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) de politie in tijden van avondklokrellen.

Op de foto staat medisch personeel dat blaadjes met letters omhoog houdt, die samen de tekst 'politie bedankt' vormen, met twee harten.

Steun in lastige tijd
De ziekenhuismedewerkers willen daarmee iets terug doen voor soortgelijke acties van de politie afgelopen jaar voor het ziekenhuispersoneel. Tijdens de eerste coronagolf in 2020 steunde de politie het MUMC met luid geklap voor het medisch personeel dat die in de frontlinie tegen corona vecht.

Ook organiseerde de politie samen met andere hulpdiensten afgelopen najaar een coronaproofe alternatieve 'blue light night', waarbij de zieke kinderen in het ziekenhuis op een lichtshow van blauwe zwaailichten worden getrakteerd.

"Daarom vanaf de SEH een grote merci aan alle collega's in het blauw, namens de collega's in het wit. Haw pin!", aldus de begeleidende tekst op Facebook.

Respect en vlaai
Vanwege de avondklokrellen van afgelopen weekend en maandag zijn in Limburg alle verloven van de politie ingetrokken. In een aantal gemeenten zijn noodverordeningen ingesteld. Hoewel de rust na de rellen maandag in Geleen lijkt te zijn weergekeerd, blijft de politie in veel plaatsen zichtbaar aanwezig. Op veel politiebureaus in Limburg worden dan ook spontaan bloemen en vlaai bezorgd door dankbare burgers.

Lees ook: Na rellen nu bloemen, vlaai en respect voor politie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen