Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Zuyderland schrijft zwarte cijfers

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 8:09

Ziekenhuis Zuyderland in Heerlen en Sittard-Geleen heeft over 2018 een positief financieel resultaat geboekt. Ook 2019 ziet er voorlopig goed uit.

Dat zegt Roel Goffin, lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis woensdagochtend.

Positief resultaat
Zuyderland boekte over 2018 een positief resultaat van tien miljoen euro. De ziekenhuistak (ziekenhuizen, GGD-poliklinieken en parkeerinkomsten) zorgde met zes miljoen voor het grootste deel. De zorgtak (onder meer thuiszorg en huishoudelijke hulp) kwam uit op vier miljoen euro.

Bezuinigingen
Het ziekenhuis lijkt daarmee de stijgende lijn door te zetten die is ingezet na forse bezuinigingen in 2017. Alle bedrijfsonderdelen van Zuyderland noteerden in 2018 uitstekende cijfers, zegt Roel Goffin, de financiële man in de Raad van Bestuur, tegen de krant.

Top van Nederland
In 2017 zette het ziekenhuis het mes in de kosten. Onder meer 250 medewerkers moesten vertrekken bij het fusieziekenhuis en werd het aantal managers verminderd. Ook kwam er een vacaturestop en werd er scherper onderhandeld over de prijs van inkoop van materialen en medicijnen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen