Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Zuyderland schrijft zwarte cijfers

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 8:09

Ziekenhuis Zuyderland in Heerlen en Sittard-Geleen heeft over 2018 een positief financieel resultaat geboekt. Ook 2019 ziet er voorlopig goed uit.

Dat zegt Roel Goffin, lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis woensdagochtend.

Positief resultaat
Zuyderland boekte over 2018 een positief resultaat van tien miljoen euro. De ziekenhuistak (ziekenhuizen, GGD-poliklinieken en parkeerinkomsten) zorgde met zes miljoen voor het grootste deel. De zorgtak (onder meer thuiszorg en huishoudelijke hulp) kwam uit op vier miljoen euro.

Bezuinigingen
Het ziekenhuis lijkt daarmee de stijgende lijn door te zetten die is ingezet na forse bezuinigingen in 2017. Alle bedrijfsonderdelen van Zuyderland noteerden in 2018 uitstekende cijfers, zegt Roel Goffin, de financiële man in de Raad van Bestuur, tegen de krant.

Top van Nederland
In 2017 zette het ziekenhuis het mes in de kosten. Onder meer 250 medewerkers moesten vertrekken bij het fusieziekenhuis en werd het aantal managers verminderd. Ook kwam er een vacaturestop en werd er scherper onderhandeld over de prijs van inkoop van materialen en medicijnen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen