Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Zuyderland schrijft zwarte cijfers

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 8:09

Ziekenhuis Zuyderland in Heerlen en Sittard-Geleen heeft over 2018 een positief financieel resultaat geboekt. Ook 2019 ziet er voorlopig goed uit.

Dat zegt Roel Goffin, lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis woensdagochtend.

Positief resultaat
Zuyderland boekte over 2018 een positief resultaat van tien miljoen euro. De ziekenhuistak (ziekenhuizen, GGD-poliklinieken en parkeerinkomsten) zorgde met zes miljoen voor het grootste deel. De zorgtak (onder meer thuiszorg en huishoudelijke hulp) kwam uit op vier miljoen euro.

Bezuinigingen
Het ziekenhuis lijkt daarmee de stijgende lijn door te zetten die is ingezet na forse bezuinigingen in 2017. Alle bedrijfsonderdelen van Zuyderland noteerden in 2018 uitstekende cijfers, zegt Roel Goffin, de financiële man in de Raad van Bestuur, tegen de krant.

Top van Nederland
In 2017 zette het ziekenhuis het mes in de kosten. Onder meer 250 medewerkers moesten vertrekken bij het fusieziekenhuis en werd het aantal managers verminderd. Ook kwam er een vacaturestop en werd er scherper onderhandeld over de prijs van inkoop van materialen en medicijnen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen