Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Zuyderland schrijft zwarte cijfers

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 8:09

Ziekenhuis Zuyderland in Heerlen en Sittard-Geleen heeft over 2018 een positief financieel resultaat geboekt. Ook 2019 ziet er voorlopig goed uit.

Dat zegt Roel Goffin, lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis woensdagochtend.

Positief resultaat
Zuyderland boekte over 2018 een positief resultaat van tien miljoen euro. De ziekenhuistak (ziekenhuizen, GGD-poliklinieken en parkeerinkomsten) zorgde met zes miljoen voor het grootste deel. De zorgtak (onder meer thuiszorg en huishoudelijke hulp) kwam uit op vier miljoen euro.

Bezuinigingen
Het ziekenhuis lijkt daarmee de stijgende lijn door te zetten die is ingezet na forse bezuinigingen in 2017. Alle bedrijfsonderdelen van Zuyderland noteerden in 2018 uitstekende cijfers, zegt Roel Goffin, de financiële man in de Raad van Bestuur, tegen de krant.

Top van Nederland
In 2017 zette het ziekenhuis het mes in de kosten. Onder meer 250 medewerkers moesten vertrekken bij het fusieziekenhuis en werd het aantal managers verminderd. Ook kwam er een vacaturestop en werd er scherper onderhandeld over de prijs van inkoop van materialen en medicijnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen