Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Weert gaat coronapatiënten thuis monitoren

Geplaatst opzaterdag 8 mei 2021 - 16:04

Het Sint-Jans Gasthuis in Weert gaat een deel van de coronapatiënten thuis monitoren. Het gaat om patiënten die weer genoeg hersteld zijn om met zuurstof naar huis te kunnen.

Het ziekenhuis denkt het verblijf van deze mensen in het ziekenhuis met twee tot vijf dagen te kunnen verkorten.

Win-win
Thuis kan de patiënt in zijn eigen vertrouwde omgeving verder opknappen en in het ziekenhuis komt er eerder plek voor nieuwe patiënten. De situatie bij de patiënt thuis moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet hij niet alleen voldoende hersteld zijn, maar ook zelf of metingen kunnen doen of over een mantelbezorger beschikken die de metingen kan doen. Het gaat om metingen van temperatuur, ademhalingsfrequentie en zuurstofgehalte.

Het ziekenhuis heeft regelmatig contact met de thuispatiënten. De verwachting is dat het verblijf thuis het herstel van deze groep coronapatiënten bevordert.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen