Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Weert begonnen met bouw noodunits

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 10:22

Het Sint Jans Gasthuis in Weert is dinsdagochtend begonnen met het plaatsen van zeven noodunits bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis bereidt zich daarmee voor op een grote toestroom van Covid 19-patiënten.

Nog niet nodig
Een woordvoerder benadrukt dat het ziekenhuis de huidige toestroom van patiënten nog wel aan kan. De capaciteitsuitbreiding wordt nu al neergezet zodat die direct in gebruik genomen kan worden zodra dat nodig is. Het bestellen en opbouwen kost vaak enkele weken en als je daar pas mee begint als je ze nodig hebt, ben je te laat, legde Theo Goertz van acute zorg vorige week al uit.

Lees ook: Sint Jans Gasthuis breidt weer tijdelijk uit

Video: L1

Extra behandelruimte
"Deze units zijn geplaats om extra behandelruimte te creëren. We hebben er straks vijf bij, plus een triagekamer en een extra wachtruimte", legt Riana Botter van de afdeling Zorg in het Sint Jans Gasthuis.

Bovendien kan het ziekenhuis daarmee ook de huisartsenpost in huis behouden. "We hebben van de eerste golf geleerd dat de verbinding met de huisartsenpost cruciaal is voor de goede doorstroom van patiënten." In het voorjaar werd de huisartsenpost nog verplaatst naar een ander gebouw. "Met deze noodunits houden we de huisartsen vlak bij ons."

Plaatsing noodunits Sint Jans Gasthuis Weert - 27 okt 2020
Foto: L1

Verwarmde ruimte
Tijdens de eerste golf van de pandemie plaatste het ziekenhuis tenten om coronapatiënten in op te vangen. Vanwege de naderende winter is er nu gekozen voor een meer weersbestendige oplossing.

Hoewel het ziekenhuis de patiëntenstroom op dit moment nog prima aan kan, maken ze zich wel zorgen over wat komen gaat. "Dat doet elk ziekenhuis. Het aantal besmettingen stijgt gestaag door. Limburg loopt weliswaar iets achter op de landelijke cijfers, maar we hebben als geen ander ervaren in de eerste golf hoe overweldigend het kan zijn", legt Botter uit.

Werkzaamheden
Rond 7:00 uur kwam er een kraan bij het ziekenhuis aan die de units op hun plaats moeten zetten. De compartimenten worden dinsdag geplaatst en de komende dagen worden ze gebruiksklaar gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen