Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Weert begonnen met bouw noodunits

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 10:22

Het Sint Jans Gasthuis in Weert is dinsdagochtend begonnen met het plaatsen van zeven noodunits bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis bereidt zich daarmee voor op een grote toestroom van Covid 19-patiënten.

Nog niet nodig
Een woordvoerder benadrukt dat het ziekenhuis de huidige toestroom van patiënten nog wel aan kan. De capaciteitsuitbreiding wordt nu al neergezet zodat die direct in gebruik genomen kan worden zodra dat nodig is. Het bestellen en opbouwen kost vaak enkele weken en als je daar pas mee begint als je ze nodig hebt, ben je te laat, legde Theo Goertz van acute zorg vorige week al uit.

Lees ook: Sint Jans Gasthuis breidt weer tijdelijk uit

Video: L1

Extra behandelruimte
"Deze units zijn geplaats om extra behandelruimte te creëren. We hebben er straks vijf bij, plus een triagekamer en een extra wachtruimte", legt Riana Botter van de afdeling Zorg in het Sint Jans Gasthuis.

Bovendien kan het ziekenhuis daarmee ook de huisartsenpost in huis behouden. "We hebben van de eerste golf geleerd dat de verbinding met de huisartsenpost cruciaal is voor de goede doorstroom van patiënten." In het voorjaar werd de huisartsenpost nog verplaatst naar een ander gebouw. "Met deze noodunits houden we de huisartsen vlak bij ons."

Plaatsing noodunits Sint Jans Gasthuis Weert - 27 okt 2020
Foto: L1

Verwarmde ruimte
Tijdens de eerste golf van de pandemie plaatste het ziekenhuis tenten om coronapatiënten in op te vangen. Vanwege de naderende winter is er nu gekozen voor een meer weersbestendige oplossing.

Hoewel het ziekenhuis de patiëntenstroom op dit moment nog prima aan kan, maken ze zich wel zorgen over wat komen gaat. "Dat doet elk ziekenhuis. Het aantal besmettingen stijgt gestaag door. Limburg loopt weliswaar iets achter op de landelijke cijfers, maar we hebben als geen ander ervaren in de eerste golf hoe overweldigend het kan zijn", legt Botter uit.

Werkzaamheden
Rond 7:00 uur kwam er een kraan bij het ziekenhuis aan die de units op hun plaats moeten zetten. De compartimenten worden dinsdag geplaatst en de komende dagen worden ze gebruiksklaar gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen