Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Weert begonnen met bouw noodunits

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 10:22

Het Sint Jans Gasthuis in Weert is dinsdagochtend begonnen met het plaatsen van zeven noodunits bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis bereidt zich daarmee voor op een grote toestroom van Covid 19-patiënten.

Nog niet nodig
Een woordvoerder benadrukt dat het ziekenhuis de huidige toestroom van patiënten nog wel aan kan. De capaciteitsuitbreiding wordt nu al neergezet zodat die direct in gebruik genomen kan worden zodra dat nodig is. Het bestellen en opbouwen kost vaak enkele weken en als je daar pas mee begint als je ze nodig hebt, ben je te laat, legde Theo Goertz van acute zorg vorige week al uit.

Lees ook: Sint Jans Gasthuis breidt weer tijdelijk uit

Video: L1

Extra behandelruimte
"Deze units zijn geplaats om extra behandelruimte te creëren. We hebben er straks vijf bij, plus een triagekamer en een extra wachtruimte", legt Riana Botter van de afdeling Zorg in het Sint Jans Gasthuis.

Bovendien kan het ziekenhuis daarmee ook de huisartsenpost in huis behouden. "We hebben van de eerste golf geleerd dat de verbinding met de huisartsenpost cruciaal is voor de goede doorstroom van patiënten." In het voorjaar werd de huisartsenpost nog verplaatst naar een ander gebouw. "Met deze noodunits houden we de huisartsen vlak bij ons."

Plaatsing noodunits Sint Jans Gasthuis Weert - 27 okt 2020
Foto: L1

Verwarmde ruimte
Tijdens de eerste golf van de pandemie plaatste het ziekenhuis tenten om coronapatiënten in op te vangen. Vanwege de naderende winter is er nu gekozen voor een meer weersbestendige oplossing.

Hoewel het ziekenhuis de patiëntenstroom op dit moment nog prima aan kan, maken ze zich wel zorgen over wat komen gaat. "Dat doet elk ziekenhuis. Het aantal besmettingen stijgt gestaag door. Limburg loopt weliswaar iets achter op de landelijke cijfers, maar we hebben als geen ander ervaren in de eerste golf hoe overweldigend het kan zijn", legt Botter uit.

Werkzaamheden
Rond 7:00 uur kwam er een kraan bij het ziekenhuis aan die de units op hun plaats moeten zetten. De compartimenten worden dinsdag geplaatst en de komende dagen worden ze gebruiksklaar gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen