Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis vol vanwege botbreuken en besmettelijk virus

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 12:58

Het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen ligt tjokvol.

Dat komt doordat zich donderdag twintig mensen met botbreuken op de eerste hulp meldden, van wie er tien moesten worden opgenomen.

Besmettelijk virus
Bovendien kampt het ziekenhuis met een uitbraak van het zeer besmettelijke norovirus, op de longafdeling. De afdeling is tijdelijk gesloten. Dat betekent dat er geen nieuwe patiënten terecht kunnen en de overige patiënten geïsoleerd liggen.

Nieuwe patiënten
Het norovirus veroorzaakt buikgriep. De afdeling moest eerst weer helemaal virus-vrij zijn voordat er weer nieuwe patiënten worden opgenomen. Ook de ziekenhuizen in Maastricht en Weert geven aan flink vol te liggen. Maar er zijn - voor zover bekend - nog nergens in Limburg patiënten geweigerd.

Eind november waren de ziekenhuizen van Zuyderland (in Heerlen en Geleen) ook al vol. Toen werden er zelfs operaties afgezegd vanwege de drukte.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Atrium en Orbis heten vanaf nu Zuyderland
Zuyderland Geleen ziekenhuis
Lang contract Zuyderland en CZ voor goedkopere zorg
Geen geldzorgen bij Zuyderland-ziekenhuizen
Telefoonproblemen Zuyderland verholpen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen