Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis vol vanwege botbreuken en besmettelijk virus

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 12:58

Het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen ligt tjokvol.

Dat komt doordat zich donderdag twintig mensen met botbreuken op de eerste hulp meldden, van wie er tien moesten worden opgenomen.

Besmettelijk virus
Bovendien kampt het ziekenhuis met een uitbraak van het zeer besmettelijke norovirus, op de longafdeling. De afdeling is tijdelijk gesloten. Dat betekent dat er geen nieuwe patiënten terecht kunnen en de overige patiënten geïsoleerd liggen.

Nieuwe patiënten
Het norovirus veroorzaakt buikgriep. De afdeling moest eerst weer helemaal virus-vrij zijn voordat er weer nieuwe patiënten worden opgenomen. Ook de ziekenhuizen in Maastricht en Weert geven aan flink vol te liggen. Maar er zijn - voor zover bekend - nog nergens in Limburg patiënten geweigerd.

Eind november waren de ziekenhuizen van Zuyderland (in Heerlen en Geleen) ook al vol. Toen werden er zelfs operaties afgezegd vanwege de drukte.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Atrium en Orbis heten vanaf nu Zuyderland
Zuyderland Geleen ziekenhuis
Lang contract Zuyderland en CZ voor goedkopere zorg
Geen geldzorgen bij Zuyderland-ziekenhuizen
Telefoonproblemen Zuyderland verholpen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen