Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis VieCuri zeker tot dinsdag dicht

Geplaatst opzaterdag 17 juli 2021 - 15:51

Het VieCuri Medisch Centrum in Venlo is zeker tot dinsdag dicht. Het ziekenhuis werd vrijdag uit voorzorg ontruimd vanwege de hoogwaterstand in de naastgelegen Maas.

Ruim 230 patiënten moesten worden verplaatst naar andere ziekenhuizen.

Afspraak
Alle patiënten die maandag een afspraak hadden, zijn door het ziekenhuis benaderd om deze te verzetten. Belafspraken die niet verzet zijn, gaan gewoon door. Dat meldt VieCuri.

Lees ook: Ziekenhuis VieCuri volledig ontruimd vanwege hoogwater

Weer open of niet?
Over het verloop van de mogelijke wateroverlast heeft het ziekenhuis contact met Veiligheidsregio Limburg-Noord en Waterschap Limburg. Uiterlijk zondagmiddag om 18:00 uur wordt een besluit genomen over de 'heropening'.

Het ziekenhuis heeft van het waterschap begrepen dat het waterpeil bij het ziekenhuis nu niet meer hoger wordt. "Dat zou goed nieuws zijn, al helemaal als de dijk het dan ook houdt", zegt Ward Verkuylen van VieCuri op calamiteitenzender L1.

Huisartsenpost en spoedeisende hulp
Mensen die de huisartsenpost willen bezoeken kunnen naar praktijk van Noord, in Venlo-Noord. De spoedeisende hulp is ondergebracht bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en na overleg met de huisartsenpost bij het Maasziekenhuis in Boxmeer.

Inwoners uit de regio die spoedklachten hebben worden opgeroepen de huisartsenpost te bellen, ook in deze bijzondere situatie. Die is bereikbaar via 0900-8818.

Lees ook: Ontruiming VieCuri: 'Zo'n beetje ergste dat kan gebeuren'

Hartverwarmend
VieCuri noemt alle hulp en waarderende woorden die ze hebben ontvangen hartverwarmend. Het ziekenhuis is trots op iedereen die heeft bijgedragen aan de ontruiming.

"Het was een enorme operatie", zegt Verkuylen. "We hebben 240 patiënten verplaatst, die operatie hebben we in tien uur geklaard. Daarna hebben we samen met Defensie alle entrees en vitale delen voorzien van zandzakken. Als je nu kijkt liggen overal zandzakken, aan alle kanten van het gebouw."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen