Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Venlo weigerde hulp aan verwarde Youri Randall

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2016 - 14:52

Youri Randall heeft vlak voor zijn verdwijning om hulp gevraagd in het ziekenhuis in Venlo, maar werd daar weggestuurd.

Het ziekenhuis heeft daarbij assistentie van de politie ingeroepen, zegt een contactpersoon van de familie. Volgens haar is hij als "oud vuil op straat gezet".

Privacy
Het VieCuri Ziekenhuis en de politie willen om privacyredenen niet bevestigen dat de jongen met Kerstmis inderdaad is weggestuurd bij het ziekenhuis.

Oberhausen
De 20-jarige Randall uit Blerick werd dezelfde dag nog, enkele uren na zijn vertrek, in ernstig verwarde toestand in Oberhausen aangetroffen. In de Duitse stad werd hij opgenomen op de gesloten afdeling van een ziekenhuis. Daar werd hij deze week pas gevonden.

Hoe hij in Oberhausen is terechtgekomen is nog niet duidelijk. De familie hoopt hem zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Er is contact met hulpinstanties Moveoo en Radar om Youri te laten behandelen.

Lees ook: Vermiste Youri Randall na dagenlange zoekactie gevonden

Psychische problemen
Randall kampt volgens de contactpersoon al langer met psychische problemen. Ongeveer een jaar geleden was zijn behandeling afgelopen, sindsdien slikt hij medicijnen. Na zijn verdwijning startten politie, familie en vrienden grootschalige zoekacties.

De familie overweegt om stappen tegen het ziekenhuis te ondernemen, maar wil eerst meer weten over de toestand van Youri.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie zoekt met sonar in Maas naar vermiste man
Zoektocht naar lichaam vermiste Youri Randall gestaakt
Flyers vermiste Youri Randall
Vermiste Youri Randall na dagenlange zoekactie gevonden
Vermiste Youri Randall had geen identiteitsbewijs op zak
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen