Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ziekenhuis Sittard-Geleen in financieel zwaar weer

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 6:01

Het Zuyderland in Sittard-Geleen zit in financieel zwaar weer.

Dat blijkt uit hun financiële cijfers van de afgelopen vier jaar, waar Trouw over schrijft. Ook Amstelland in Amstelveen zit in de problemen.

Zwakke ziekenhuizen
De twee ziekenhuizen staan onderaan een lijst van veertien zwakke ziekenhuizen van accountantskantoor
BDO, waaraan minister Bruno Bruins voor medische zorg woensdagavond refereerde in het debat met de Tweede Kamer. Ze staan op die lijst nog onder de IJsselmeerziekenhuizen, die vorige week failliet gingen. Bruins zei in het debat dat hij niet denkt dat er andere ziekenhuizen op omvallen staan.

Lees ook: Geen geldzorgen bij Zuyderland-ziekenhuizen

400 miljoen
Het Amstelveense ziekenhuis Amstelland staat zo laag omdat het nog altijd geen jaarcijfers over 2017 heeft gepubliceerd, zoals het MC ­Slotervaart ook niet deed. Het Zuyderland Medisch Centrum staat zwak, vooral door een oude schuld van 400 miljoen euro.

Lees ook: Schuldenlast Limburgse ziekenhuizen neemt toe

Winst
Bestuursvoorzitter David Jongen zegt tegen Trouw dat Zuyderland vorig jaar, na een verlies van 14 miljoen euro in 2016, quitte heeft gespeeld. "Dit jaar verwacht ik een winst van minstens 2 miljoen", zegt hij tegen de krant.

Verklaring
In een verklaring laat Jongen verder weten dat het ziekenhuis niet in financieel zwaar weer verkeerd. "Zuyderland is echter in geen enkel opzicht te vergelijken met de andere genoemde ziekenhuizen. We zijn in staat om aan alle financiële verplichtingen te voldoen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen