Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Roermond evacueert patiënten na stroomstoring

Geplaatst opdinsdag 21 oktober 2014 - 10:37

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond evacueerde dinsdagochtend een aantal patiënten als gevolg van een stroomstoring.

Het lukte niet om de noodgenerator op gang te krijgen, meldde de brandweer. De patiënten werden daarom handmatig beademd.

Zeven patiënten konden in het ziekenhuis geholpen worden. Zij werden aangesloten op een noodaggragaat van de brandweer. Acht andere patiënten werden met ambulances naar ziekenhuizen in Venlo en Maastricht vervoerd, onder hen zijn twee zwangere vrouwen en vier kinderen.

Operatie
Op het moment van de stroomstoring was er een operatie bezig in het ziekenhuis. Deze kon zonder grote problemen af worden gemaakt.

Stroomstoring
Een deel van het centrum van Roermond zat sinds 09.30 uur zonder stroom. De storing werd volgens netbeheerder Enexis veroorzaakt tijdens graafwerkzaamheden aan de Willem II Singel in Roermond. Bij het rooien van een boom werd een kabel geraakt.

In totaal zaten 650 aansluitingen zonder stroom, waaronder ook het gemeentehuis. De storing in de binnenstad was om 10.35 uur verholpen. Het ziekenhuis kreeg om 11.20 uur weer stroom.

Extra nieuwsuitzending
Volg het nieuws over de stroomstoring ook op L1 Radio. Om 12.00 uur en 12.30 uur zijn er extra nieuwsuitzendingen op L1 TV.

Lees ook: Stroomstoring in Roermond
Lees ook: Binnenstad en ziekenhuis Roermond hebben weer stroom

Laurentius Ziekenhuis evacueert patiënten na stroomstoring.
Foto: Remco Koumans
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

TNO onderzoekt stroomstoring Laurentius Ziekenhuis
Stroomstoring in Roermond
Onderzoek naar defect noodaggregaat ziekenhuis Roermond
Wat ging er mis bij de stroomstoring in Roermond?
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen