Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Geleen staakt operaties vanwege Chemelot-brand

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 14:38

In het Geleense Zuyderland-ziekenhuis is door de brand bij Chemelot besloten maandag geen operaties meer uit te voeren.

Omdat het ziekehuis onder de rookpluim lag, moest de ventilatie worden afgesloten. De operatieskamers (OK) kunnen zonder ventilatie niet goed functioneren.

Heerlen
Volgens een zegsman zijn lopende operaties afgerond en zijn er na 14.00 uur geen nieuwe meer gestart. De OK's in Geleen zijn gesloten. Twee patiënten zijn voor een operatie doorgestuurd naar het ziekenhuis van Zuyderland in Heerlen. Ook nieuwe spoedgevallen worden voorlopig naar dat ziekenhuis doorverwezen.

Luchtwegen
In het Geleense ziekenhuis hebben zich tot nog toe twee personen gemeld met geïrriteerde luchtwegen als gevolg van de rook van de brand bij Chemelot. Mensen die zich melden voor behandeling of controle op de poliklinieken worden gewoon geholpen. Maar veel afspraken worden afgebeld en patiënten krijgen het advies thuis te blijven.

Thuiszorg
De thuiszorgmedewerkers van Zuyderland gaan in verband met de brand alleen op bezoek bij cliënten waar dat medisch gezien noodzakelijk is. Andere bezoeken zijn afgelast.

In de verzorgingshuizen van Zuyderland in de regio Westelijke Mijnstreek zijn ramen en deuren gesloten gehouden. Volgens de zegsman heeft er binnen in de verzorgshuizen zich niemand gemeld met klachten veroorzaakt door de rook van de Chemelot-brand.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Live-operatie Zuyderland krijgt vervolg
Limburgse proef tegen bacterie in ziekenhuis
Pink Ribbon
Roze Lintje voor alle Limburgse ziekenhuizen
Zuyderland getroffen door een computerstoring
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen