Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis Geleen staakt operaties vanwege Chemelot-brand

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 14:38

In het Geleense Zuyderland-ziekenhuis is door de brand bij Chemelot besloten maandag geen operaties meer uit te voeren.

Omdat het ziekehuis onder de rookpluim lag, moest de ventilatie worden afgesloten. De operatieskamers (OK) kunnen zonder ventilatie niet goed functioneren.

Heerlen
Volgens een zegsman zijn lopende operaties afgerond en zijn er na 14.00 uur geen nieuwe meer gestart. De OK's in Geleen zijn gesloten. Twee patiënten zijn voor een operatie doorgestuurd naar het ziekenhuis van Zuyderland in Heerlen. Ook nieuwe spoedgevallen worden voorlopig naar dat ziekenhuis doorverwezen.

Luchtwegen
In het Geleense ziekenhuis hebben zich tot nog toe twee personen gemeld met geïrriteerde luchtwegen als gevolg van de rook van de brand bij Chemelot. Mensen die zich melden voor behandeling of controle op de poliklinieken worden gewoon geholpen. Maar veel afspraken worden afgebeld en patiënten krijgen het advies thuis te blijven.

Thuiszorg
De thuiszorgmedewerkers van Zuyderland gaan in verband met de brand alleen op bezoek bij cliënten waar dat medisch gezien noodzakelijk is. Andere bezoeken zijn afgelast.

In de verzorgingshuizen van Zuyderland in de regio Westelijke Mijnstreek zijn ramen en deuren gesloten gehouden. Volgens de zegsman heeft er binnen in de verzorgshuizen zich niemand gemeld met klachten veroorzaakt door de rook van de Chemelot-brand.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Live-operatie Zuyderland krijgt vervolg
Limburgse proef tegen bacterie in ziekenhuis
Pink Ribbon
Roze Lintje voor alle Limburgse ziekenhuizen
Zuyderland getroffen door een computerstoring
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen