Ongeval Altweerterheide (23 nov 2020)

Drie gewonden naar ziekenhuis bij ongelukken in regio Weert

Mist speelt het verkeer maandagmorgen met name in Weert de nodige parten. Bij twee ongelukken zijn drie mensen naar het ziekenhuis gebracht.

Haagse afzender op poederbrief Laurentius
Politie geeft foto poederbrief vrij met Haagse afzender

De poederbrieven die de afgelopen week op zo'n twintig plaatsen in Nederland opdoken, waaronder bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, hebben een Haagse afzender.

Zuyderland Heerlen bouw vertraagd ziekenhuis (23 okt 2019)
Opnamestop bij Zuyderland vanwege ict-storing

De Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen kampen met een ict-storing. Door de storing kunnen er geen nieuwe patiënten worden opgenomen in de ziekenhuizen.

Zuyderland Heerlen
Opnamestop ziekenhuis Heerlen alweer voorbij

Het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen kan weer nieuwe patiënten opnemen. De opnamestop die deze week werd ingesteld, is niet meer nodig.

Zuyderland-ziekenhuis Heerlen en Sittard ziekenhuis
Tijdelijke opnamestop Zuyderland Heerlen

Het Zuyderland ziekenhuis, met vestigingen in Heerlen en Geleen, neemt op de locatie in Heerlen tijdelijk geen nieuwe patiënten op.

Roel Wever
Burgemeester Heerlen opgenomen vanwege hartklachten

Burgemeester Roel Wever van Heerlen werd afgelopen vrijdag in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten. Hij was in de sportschool in elkaar gezakt. "Dat was enorm schrikken. Het leven stond letterlijk en figuurlijk even stil."

Plaatsing noodunits Sint Jans Gasthuis Weert - 27 okt 2020
Ziekenhuis Weert begonnen met bouw noodunits

Het Sint Jans Gasthuis in Weert is dinsdagochtend begonnen met het plaatsen van zeven noodunits bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

Roel Wever
Burgemeester Heerlen ligt in het ziekenhuis

De burgemeester van Heerlen, Roel Wever, is voor onbepaalde tijd afwezig. Wever is in het ziekenhuis opgenomen voor een medische ingreep.

Ziekenhuis VieCuri, ingang met vlag (17 mrt 2020)
VieCuri stelt deel van geplande operaties uit

VieCuri gaat een deel van de geplande operaties uitstellen vanwege de verwachte toestroom aan coronapatiënten. Het ziekenhuis ziet zich genoodzaakt om daarom een deel van de gewone zorg vanaf maandag af te schalen.

Laurentius ziekenhuis Roermond, wegwijzer spoedpost exterieur nr 2 (17 mrt 2020)
Longarts over tweede golf: 'We zijn veel beter voorbereid'

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is goed voorbereid op een tweede coronagolf. Dat zegt longarts Veerle de Visser.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten