Overslaan en naar de inhoud gaan

Zieke verdachte zedenzaak Valkenburg krijgt uitstel

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2015 - 15:35

De rechtbank stelt de zaak tegen één van de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak uit, waarschijnlijk tot het najaar.

De man (30) zou op doktersadvies twee weken rust moeten houden, omdat hij een ontsteking heeft na een blindedarmoperatie.

Herstel
Volgens advocaat Ivo van de Bergh wil de man na zijn herstel graag zelf in de rechtbank aanwezig zijn. Het verzoek tot aanhouding van de zaak vond gehoor bij de rechter.

Donderdag stonden de laatste vijf verdachten terecht voor 'het hebben van betaalde seks met een minderjarige'. Het Openbaar Ministerie eiste tegen hen gevangenisstraffen van een jaar, al dan niet voorwaardelijk. Er wordt bij het bepalen van de strafmaat onder meer onderscheid gemaakt tussen het niet (één tot zes maanden) of wel (zes tot vijftien maanden) penetreren van het meisje. In één zaak werd donderdag al uitspraak gedaan.

Foto: ANP

'Politieagent'
Een 46-jarige man die zich voordeed als politieagent gaat als het aan het OM ligt één jaar achter de tralies (vier maanden voorwaardelijk). Van de Bergh pleit voor een volledig voorwaardelijke straf. Voordat de man seks had met het 16-jarige meisje, zou hij haar loverboy Armin A. - veroordeeld tot twee jaar cel - gevraagd hebben of alles in de advertentie wel klopte.

Zwijgrecht
Eén bezoeker van de minderjarige Kimberly was verplicht aanwezig in de rechtbank, maar beriep zich op zijn zwijgrecht. Tegenover de politie verklaarde hij dat hij de afspraak met de 16-jarige annuleerde, omdat hij 'nat water voelde'. Volgens de officier van justitie zijn deze beweringen leugenachtig. "Waarom zwijgen als je onschuldig bent?" Daarom eist zij tegen de man van 47 eveneens een jaar cel, maar dan onvoorwaardelijk. Advocaat Regter wil vrijspraak.

Sleur
De laatste van in totaal 27 verdachten wilde de dagelijkse sleur ontvluchten en iets spannends opzoeken. Hij reageerde op de 'casual look' van 'Kimberly', aan wie hij vroeg of ze wel 18 was. Zij zou zelfverzekerd geantwoord hebben dat ze dat net vorige week geworden was. Volgens de man hebben ze geen seks gehad. Nu heeft hij spijt van zijn bezoek. Het OM is cynisch: "Van de 64 mannen die zijn gehoord, zegt tweederde geen seks te hebben gehad. Het is onwaarschijnlijk dat zij om filantropische redenen alleen op rand van het bed hebben gezeten." De officier van justitie eist een jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen de man. Volgens advocaat Van de Bergh is er onvoldoende bewijs is tegen zijn cliënt.

Lees ook: Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Advocaat zes verdachten zedenzaak Valkenburg wil vrijspraak
Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak
Vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak
Celstraf en beroepsverbod geëist in zedenzaak
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen