Overslaan en naar de inhoud gaan

Zieke verdachte zedenzaak Valkenburg krijgt uitstel

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2015 - 15:35

De rechtbank stelt de zaak tegen één van de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak uit, waarschijnlijk tot het najaar.

De man (30) zou op doktersadvies twee weken rust moeten houden, omdat hij een ontsteking heeft na een blindedarmoperatie.

Herstel
Volgens advocaat Ivo van de Bergh wil de man na zijn herstel graag zelf in de rechtbank aanwezig zijn. Het verzoek tot aanhouding van de zaak vond gehoor bij de rechter.

Donderdag stonden de laatste vijf verdachten terecht voor 'het hebben van betaalde seks met een minderjarige'. Het Openbaar Ministerie eiste tegen hen gevangenisstraffen van een jaar, al dan niet voorwaardelijk. Er wordt bij het bepalen van de strafmaat onder meer onderscheid gemaakt tussen het niet (één tot zes maanden) of wel (zes tot vijftien maanden) penetreren van het meisje. In één zaak werd donderdag al uitspraak gedaan.

Foto: ANP

'Politieagent'
Een 46-jarige man die zich voordeed als politieagent gaat als het aan het OM ligt één jaar achter de tralies (vier maanden voorwaardelijk). Van de Bergh pleit voor een volledig voorwaardelijke straf. Voordat de man seks had met het 16-jarige meisje, zou hij haar loverboy Armin A. - veroordeeld tot twee jaar cel - gevraagd hebben of alles in de advertentie wel klopte.

Zwijgrecht
Eén bezoeker van de minderjarige Kimberly was verplicht aanwezig in de rechtbank, maar beriep zich op zijn zwijgrecht. Tegenover de politie verklaarde hij dat hij de afspraak met de 16-jarige annuleerde, omdat hij 'nat water voelde'. Volgens de officier van justitie zijn deze beweringen leugenachtig. "Waarom zwijgen als je onschuldig bent?" Daarom eist zij tegen de man van 47 eveneens een jaar cel, maar dan onvoorwaardelijk. Advocaat Regter wil vrijspraak.

Sleur
De laatste van in totaal 27 verdachten wilde de dagelijkse sleur ontvluchten en iets spannends opzoeken. Hij reageerde op de 'casual look' van 'Kimberly', aan wie hij vroeg of ze wel 18 was. Zij zou zelfverzekerd geantwoord hebben dat ze dat net vorige week geworden was. Volgens de man hebben ze geen seks gehad. Nu heeft hij spijt van zijn bezoek. Het OM is cynisch: "Van de 64 mannen die zijn gehoord, zegt tweederde geen seks te hebben gehad. Het is onwaarschijnlijk dat zij om filantropische redenen alleen op rand van het bed hebben gezeten." De officier van justitie eist een jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen de man. Volgens advocaat Van de Bergh is er onvoldoende bewijs is tegen zijn cliënt.

Lees ook: Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Advocaat zes verdachten zedenzaak Valkenburg wil vrijspraak
Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak
Vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak
Celstraf en beroepsverbod geëist in zedenzaak
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen